Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Observator Sport

Amanta supremă a filmului. Marlene Dietrich, diva cu privirea de gheață și obsesii sexuale nemaiîntâlnite: „N-a ratat nici femei, nici bărbați, nici bogați, nici săraci!”

La botez a primit un nume predestinat pentru că Marie Magdalene Dietrich avea să devină una dintre cele mai mari, mai cotroversate, mai talentate și mai enigmatice femei ale secolului XX

La botez a primit un nume predestinat pentru că Marie Magdalene Dietrich avea să devină una dintre cele mai mari, mai cotroversate, mai talentate și mai enigmatice femei ale secolului XX.

Copilăria Lenei, așa cum era alintată de părinți și cunoscuți, a avut înclinații artistice încă din copilărie, însă debutul său în corul bisericii nu avea nimic de-a face cu ce avea să urmeze. Micuța care la 11 ani a decis să-și unească cele două prenume și să se numească Marlene, pentru că suna mai teatral, a fost dintotdeauna o fire rebelă. A refuzat cu strășnicie să respecte regulile unei familii onorabile din care se trăgea sau ale unei societăți, care te-ar fi condamnat și pentru un simplu gest nevinovat.

Povestea noastră de astăzi nu va zăbovi prea mult pe tinerețea sa, valoarea actoricească incredibilă sau episoadele de spionaj în care ar fi fost implicată. Despre toate s-au scris milioane de rânduri. Puțini știu însă că Marlene a fost una dintre marile amante ale omenirii, de vreme ce pe lista sa de cuceriri s-au aflat personalități fabuloase, care au influențat mai mult sau mai puțin cursul istoriei planetare.

„Era o mașină de făcut sex. Nu ținea cont de vârstă, poziție socială, frumusețe sau gen. Iubea tot. Cu pasiune. Încerca orice în materie de sex. Nu avea limite”, spun cei care au cunoscut-o pe fetița bălaie plecată dintr-un cartier select al Berlinului și ajunsă pe culmile celebrității hollywoodiene.

Psihologii spun că privirea rece ca gheață și chipul ei cu influențe androgine au transformat-o într-o țintă sexuală pentru femei și bărbați deopotrivă. Nimeni nu știe însă de unde vine această obsesie a Lenei pentru amor. Cert este că totul a început după ce blonda a ajuns să joace în câteva producții nemțești ale acelor vremuri.

Marlene Dietrich și Rudolf Sieber

La 22 de ani se căsătorește cu Rudolf Sieber, omul care avea să-i stea alături până în 1973 și să-i accepte sutele de escapade cu bună știință. „De la început i-a spus ce se va întâmpla, iar el a fost de acord să fie acea persoană care o așteaptă mereu acasă, alături de fiica lor, Maria”. Da, ați citit bine, amanta supremă a Hollywood-ului a avut un copil, devenită la rându-i un cunoscut om de televiziune.

Dar să nu ne depărtăm de subiect...

LENA, FEMEIA PRIN AȘTERNUTURILE CĂREIA A TRECUT TOATĂ ELITA HOLLYWOOD-ULUI

După succesul înregistrat cu rolul unei prostituate în „Blonde Venus”, Lene a devenit cunoscută în toată lumea. Era răspunsul celor de la Paramount pentru MGM, care o aveau o altă frumusețe europeană sub contract: Greta Garbo. Numai că nemțoaica avea s-o depășească pe rivala sa și nu vorbim neapărat despre preformanțe actoricești ci de succesul teribil inexplicabil la capitolul amor.

Marlene Dietrich și Frank Sinatra

Rând pe rând, junii primi ai momentului au trecut măcar o dată prin patul ei. Burt Lancaster, Spencer Tracy, Orson Wells, Tyrone Power, Yul Brynner, Marlon Brando, Kirk Douglas, Gerard Philipe. Frank Sinatra, Jean Gabin, Anthony Quinn, Errol Flynn, John Wayne, Humprey Bogart, Maurice Chevalier, Gary Cooper, Luchino Visconti și mulți, mulți alții au făcut cunoștință cu pasiunile și ciudățeniile amoroase ale Lenei. „Era de neoprit. Ar fi făcut sex într-una. Adora să se iubească cu bărbați celebri. Uneori îmi dădea senzația că și-a propus să nu rateze pe nimeni și că are o listă, un fel carnețel cu coperți negre, care e un fel de tratament pentru psihicul său și un testament pentru generațiile ce vor veni”, dezvăluia una dintre menajerele care i-au fost alături mulți ani.

NU LE-A „RATAT” PE MARYLIN MONROE ȘI GRETA GARBO

Paiunea pentru femei și-a descoperit-o devreme. Încă dinainte de a se căsători. Ei îi plăceau doamnele, iar doamnele o adorau pentru că vedeau în ea persoana care poate fi bărbat și femeie în același timp.

Marlene Dietrich și Marylin Monroe

Deși era un subiect tabuu în acele vremuri foarte conservatoare, bisexualitatea Marlenei era legendară. Bărbații de la Hollywood evitau să-și ia superbele partenere la petrecerilor organizate de Marlene Dietrich de teamă de a nu rămâne cu buza umflată. Nemțoaica nu a rămas niciodată fără „variante”, iar pe răbojul său amoros au apărut câteva nume cu rezonanță. Marylin Monroe, Greta Garbo, Patsy Ruth Miller, Judy Garland, Millicent Rogers, Jean Arthur, Anna May Wong, Paulette Goddard, Claudette Colbert sau Édith Piaf sunt câteva dintre femeile cu care Lena și-a petrecut măcar o noapte în cei 90 de ani ai vieții sale tumultoase.

Marlene Dietrich și Greta Garbo

„Femeile o iubeau. Avea un magnet extraordinar atunci când intra în vorbă cu ele. Câteva replici bine ticluite și totul era rezolvat. E drept, în acea perioadă, Hollywood-ul în special și lumea artistică în general erau adevărate tărâmuri ale pierzaniei. Orgiile sexuale la care participau actori, muzicieni, pictori, scriitori erau la ordinea zilei. Alcool și amor. Astea erau cele două cuvinte, care dominau viața privată a starurilor”, rememorează aceeași menajeră.

I-A VĂZUT ÎN COSTUMUL LUI ADAM PE KENNEDY, HEMINGWAY, HOWARD HUGHES ȘI... ADOLF HITLER!

Așa cum se obișnuiește relațiile extra-conjugale ale liderilor politici ai planetei au fost trecute mereu sub tăcere sau sub semnul întrebării. Marlene n-a dus lipsă de pretendenți nici la aces capitol, președiniți, cancelari, senatori, generali de armată au făcut totul pentru o scurtă sau lungă aventură cu regina sexului de la Hollywood.

Frașii Kennedy erau cunoscuți drept doi fustangii, însă lumea a rămas fără replică în fața zvonurilor legate de fostul lider nazist, Adolf Hitler. Încă din timpul în care Hitler și a sa armată mărșăluiau prin Europa, Africa și Asia datează acea escapadă despre care puțini pot da informații concrete. Se spune că sex-apeal-ul Lenei nu l-ar fi lăsat rece pe Fuhrer, care ar fi petrecut o noapte pasiune cu actrița de origine germană.

Marlene Dietrich și Ernest Hemingway

Diva începutului de secol XX nu putea trece la cele veșnice înainte de a bifa și câțiva dintre marii amanți ai vremii. Ernest Hemningway, George Bernard Show, Howard Hughes sau Erich Maria Remarque s-au numărat printre iubții femeii cu un libido nestăvilit și cu un renume imposibil de egalat.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro