Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Cum l-a făcut Maestrul Gheorghe Zamfir să plângă pe flautistul lui Andrea Bocelli, în fața a 10.000 de români. Tenorul, onorat să fie pe aceeași scenă cu naistul nostru de aur!

Andrea Bocelli, cel mai iubit tenor al lumii, a revenit în România, pentru a susţine două concerte, pe 22 iunie 2017, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi pe 25 iunie 2017, la Cluj-Napoca. Artistului nu îi este străină ţară noastră, după ce a concertat în Capitală, acum patru ani. 

Andrea Bocelli, cel mai iubit tenor al lumii, a revenit în România, pentru a susţine două concerte, pe 22 iunie 2017, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti şi pe 25 iunie 2017, la Cluj-Napoca. Artistului nu îi este străină ţară noastră, după ce a concertat în Capitală, acum patru ani.

În Piața Constituției, artistul a fost întâmpinat de peste 10.000 de români, care nu s-au lăsat intimidați de faptul că se anunța o seară ploioasă. Din fericire, norii s-au risipit chiar înainte ca Bocelli să ajungă pe scenă.

Ca la fiecare spectacol, artistul a avut ca invitați nume sonore în peisajul muzicii internaționale: tenorul Alessandro Safina, Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautişti ai lumii, Elizabeth Sombart, o pianistă de origine franceză, dar şi legendarul naist Gheorghe Zamfir.

Bocelli, onorat să cânte alături de românul Gheorghe Zamfir

Maestrul Zamfir și-a făcut apariția pe scena-gigant din Capitală în a doua parte a concertului, iar după ce a cântat singur ”Ave Maria”, Bocelli s-a declarat „onorat” să îl aibă alături pe românul nostru. Iar când cel mai iubit tenor al lumii, care a fost pe aceeași scenă cu Celine Dion, Zucchero, Christina Aguillera, Sarah Brightman, Jennifer Lopez, precum și cu triada de aur: Luciano Pavarotti, Placido Domingo, José Carreras, această afirmație devine cu atât mai însemnată.

Cei doi titani au interpretat monumental ”Aranjuez”, piesa dedicată orașului spaniol cu același nume.

La un moment dat, tenorul italian s-a retras în culise, iar pe scenă a fost invitat alături de românul nostru Andrea Griminelli, considerat de foarte mulți critici muzicali drept „cel mai bun flautist al lumii”. Acompaniați de o întreagă orchestră, Zamfir și Griminelli au cântat în duet piesa ”The Lonely Shepherd”, melodia care vă este cunoscută din filmul ”Kill Bill” al unui alt gigant: Quentin Tarantino. De altfel, și în 2015, Zamfir a cântat aceeași piesă alături de un alt artist de renume drag românilor, André Rieu. La un moment dat, italianul a lăcrimat. Cel mai probabil, a fost impresionat de măiestria maestrului și talentul acestuia de a reda atât de frumos cu ajutorul naiului triluri de păsări, freamăt de pădure și vibrație artistică.

Melodii precum „Time To Say Goodbye”, „Con te Partiro”, „Vivo Per Lei” şi „Nessun Dorma” au fost de asemenea auzite live.

Recomandari