Antena Căutare

Câte clase are Nicolae Guță și ce meserie are la bază. Detaliul mai puțin știut despre manelistul care s-a căsătorit la 14 ani

Nicolae Guță este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți manelisti din România, recunoscut pentru muzica sa, dar și pentru scandalurile amoroase în care a fost implicat. Cu toate că multă lume îl cunoaște după nume, puțini sunt cei care știu că artistul s-a ținut de școală o perioadă bună, chiar dacă nu materiile l-au ajutat în carieră.

Nicolae Guță este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți manelisti din România, recunoscut pentru muzica sa, dar și pentru scandalurile amoroase în care a fost implicat. Cu toate că multă lume îl cunoaște după nume, puțini sunt cei care știu că artistul s-a ținut de școală o perioadă bună, chiar dacă nu materiile l-au ajutat în carieră.

Instagram/ Nicolae Guță - Capturi video

Manelistul este un artist cu studii medii, unele pe care poate unii nici nu le au. Și în ciuda faptului că s-a căsătorit la 14 ani, acesta s-a ținut de școală, așa cum a putut.

Ce studii are Nicolae Guță și ce note a luat la Bacalaureat

Nicolae Guță s-a căsătorit la 14 ani, atunci când, teoretic, un elev este în clasa a opta. Cu toate că relațiile de iubire și pasiunea pentru muzică erau mai important, acesta nu a lăsat școala la o parte.

În urmă cu ceva timp, Nicolae Guță a vorbit la Antena Stars despre cum a fost momentul când s-a căsătorit la o vârstă foarte fragedă, 14 ani: “Eu la 14 ani am rămas fără tată. La 15, munceam cu târnăcopu şi lopata. M-am căsătorit la 14 ani jumate şi a trebuit să-mi asum rolul de soţ. Eu așa am fost educat de tatăl meu. Atunci când te numeşti ce te numeşti în casă, bărbat, şi porţi curea la pantaloni îţi revin şi nişte responsabilităţi”, a spus manelistul.

Citește și: O mai ții minte pe Cornelia, dansatoarea maneliștilor? Uimea pe toată lumea cu mișcările și genele lungi. Cum arată la 53 de ani

Manelistul a absolvit 12 clase și-a dat și Bacalaureatul, însă nu a trecut examenul maturității. Acesta a liuat note mici, însă cu siguranță nu a fost important pentru el, privind la cariera lui din urmă, până în prezent.

Nu școala l-a ajutat să-și câștige banii, ci talentul muzical. La Bacalaureat a luat nota 1 la Limba Română, 3 la Matematică și 2 la Geografie, iar în dreptul numelui său a fost scris ”Respins”, potrivit CanCan.

Însă nu cu muzica a început prima dată, ci cu târnăcopul. Acesta a lucrat la Căile Ferate Române Petroșani șia făcut parte dintr-o echipă formată numai din romi: „Am lucrat la târnăcop și lopată. Noi, romii, le avem mai greu cu școala. Avem mai mult școala vieții”, declara cântărețul mai târziu într-un interviu difuzat pe mai multe canele de televiziune.

Ulterior s-a angajat la Regia Apelor din Petroșani, unde a fost ajutat să obțină calificarea de sudor-instalator. Acolo a lucrat vreme de opt ani de zile.

Citește și: Care e suma minimă pe care o cere Dani Mocanu pentru a cânta la un eveniment: ”Nu mi se mai pare OK să merg pe 3 lei”

Care este numele real al lui Nicolae Guță. El s-a autoinitulat "regele manelelor" în 2004

Toată lumea îl știe pe manelist după numele de scenă, Nicolae Guță, însă puțini știu că acesta nu este numele său real! Nicolae Linguraru scrie în buletinul manelistului.

Acesta s-a născut pe 3 decembrie, 1967, în Aninoasa, județul Hunedoara. Acesta a intrat în lumea manelelor în în 1992, bucurându-se de aprecierea publicului mare numai în ultimii ani 1990.

Citește și: De la ce vine numele "Salam" al lui Florin Salam. Ce semnifică numele și de ce nu a vrut să-l cheme Stoian

Cântărețul a abordat mai întâi genul lăutăresc. Din anul 1998, muzica lui Guță folosește tot mai frecvent ritmul de manea, interpretul devenind unul dintre principalii promotori ai genului. Acesta s-a autointitula „regele manelelor” în 2004.

Nicolae Guță s-a născut într-o familie săracă. Mama sa era ghicitoare, tatăl său făcea "avere" din săpunuri

Nicolae Guță s-a n[scut într-o familie săracă cu mulți copii. Din nefericire, părinții săi au murit amândoi timpuriu, air el a trebuit să fie cap de familie. Mama sa era ghicitoare cunoscută în Petroșani și i se spunea Maria Ghicitoarea.

Manelistul a declara în urmă cu mult timp că tatăl său a câștigat "o mică avere prin bișnița" cu săpunuri aduse de peste graniță.

Citește și: Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocupă

Nicolae Guță are șase frați pe nume Ori și Samir, care l-au sprijinit n cariera muzicală și peIlie, Silvia, Doina și Lucreția. manelistul le-a făcut dedicații în manele de-a lungul timpului: „Dacă ai pe lume frați”, „Doamne, dacă n-aș avea copii”.

Cristina Ciobănașu, imagine înduioșătoare cu mama ei. Ce a dezvăluit actrița despre cea care i-a dat viață... Dana Roba, schimbată total după ce a devenit cunoscută pentru scandalurile de la tv. Cum mai arată acum și cu ce se ocup...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 5 decembrie – 11 decembrie 2022 aduce griji pe plan financiar pentru...
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022. Taurii își vor cumpăra o casă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 6 decembrie 2022 spune că Taurii își vor cumpăra o casă. Nativii acestei...
Parteneri
Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Catine.ro
Ultimele știri
x