Antena Căutare

Ce datorie colosală avea Mioara Roman. I s-a pus inclusiv poprire pe pensie! Ce se întâmplă cu banii, după deces

După decesul Mioarei Roman s-au readus în discuție datoriile pe care aceasta le avea de mai mulți ani. Se pare că mama Oanei Roman avea inclusiv poprire pe pensie.

colaj foto cu mioara roman si mioara roman alaturi de petre roman si poza cu bani Galerie
Mioara Roman a lăsat în urmă o datorie uriașă | sursa foto: Shutterstock/hepta

Mioara Roman a decedat în cursul zilei de vineri, 23 februarie 2024. Oana Roman, fiica acesteia, a fost cea care a dat vestea.

La scurt timp după trecerea în neființă a fostei soții a lui Roman Petre s-au readus în discuție, în mod inevitabil, datoria pe care a lăsat-o în urmă Mioara Roman. Se pare că femeia avea de dat o sumă colosală și avea inclusiv poprire pe pensie. Mulți s-au întrebat ce se întâmplă cu banii, după deces.

Ce datorie colosală avea Mioara Roman. I s-a pus inclusiv poprire pe pensie! Ce se întâmplă cu banii, după deces

Se pare că decesul Mioarei Roman aduce pentru cele două fiice ale sale nu doar o durere imensă, ci și o datorie importantă. În urmă cu ceva timp, Oana Roman explica despre ce sumă colosală este vorba, dar și de ce Mioara Roman a avut poprire pe pensie, în ultimii ani de viață.

Citește și: Ultimul mesaj transmis de Oana Roman, după decesul mamei sale. Reacțiile au apărut imediat. Unde va fi înmormântată Mioara Roman

Se pare că aceasta avea o datorie de 300.000 de euro către RA-APPS, suma reprezentând restanțele la plata chiriei și întreținerii vilei de protocol în care a locuit cu fostul soț, Petre Roman, pe vremea când acesta era prim-ministrul României.

În 2011, Mioara Roman a fost anunțată că trebuie să se mute din locuința Din Primăverii, acolo unde a locuit pe vremea când soțul ei era premier. Timp de aproximativ 10 ani, familia s-a luptat în instanțele de judecată pentru a scăpa de datoria către Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Mama are și acum poprire jumătate din pensie, restanța totală fiind de 300.000 de euro. Ea are acele procese vechi, cu RAAPPS-ul, care nu se mai termină.”, spunea Oana Roman în urmă cu ceva timp, potrivit celor de la evz.ro.

„Oricum i-au luat un sfert din pensie. S-a întâmplat mai demult, nu acum. Nu știu cu cât mai rămâne mama mea din pensia sa. Tot ceea ce știu e că dintr-un întreg ei îi rămân trei sferturi din bani şi un sfert din pensia ei îi este luat lună de lună. Pentru cât a muncit, pensia sa nu este mare. Mama are 52 de ani de muncă pe cartea de muncă”, a mai adăugat fiica Mioarei Roman, mai arată sursa citată anterior.

Acum, Oana și Catinca Roman se confruntă cu o situație delicată, căci ar putea fi bune de plată.

„La dezbaterea moștenirii, se preiau și datoriile, inclusiv cele de la stat, dar și de la bănci. Nu se sting datoriile, odată cu decesul persoanei, moștenitorii, în cazul de față, Oana și Catinca, fiicele Mioarei Roman, le preiau, sunt bune plată (...). Dacă Oana și Catinca Roman vor să accepte moștenirea Mioarei, atunci vor prelua și datoriile. Dar, dacă nu acceptă moștenirea, poate nici nu prea au nimic de moștenit, nu știu exact care este situația, ce bunuri avea Mioara Roman, pe numele ei, atunci Oana și Catinca nu plătesc nimic, scapă de această datorie împovărătoare”, a declarat Beatrice Comăniceanu, avocata vedetelor, în exclusivitate pentru playtech.ro.

Ultimul mesaj transmis de Oana Roman, după decesul mamei sale. Reacțiile au apărut imediat. Unde va fi înmormântată Mioa... Giulia și Vlad Huidu trec prin momente grele. Fiul lor a fost internat în spital din cauza unor probleme de sănătate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x