Delia a publicat pe Instastory un mesaj despre mijloacele de escrocherie de pe Internet, unde numele artistei este implicat. Delia a precizat că există videclipuri mai vechi cu ea, care sunt prezentate ca fiind live-uri, iar oamenii din spatele escrocheriei ajung în cele din urmă să ceară bani celor care răspuns în comentarii și cred că este chiar un live făcut de delia: „În live-ul acela nu sunt eu. Nu mai puneți botul”, a spus artista explicând în ce constă metoda de escrocherie.
Citește și: Delia, într-o nouă apariție care a scandalizat. Ținuta mulată care i-a atras critici dure juratei iUmor
Cineva a publicat un videoclip cu Delia de acum 7-8 ani, pretinzând că artista este LIVE: „Cum se poate să credeți că cineva e Live doar pentru că scrie cu roșu Live pe videoclip. E un cut cu mine de acum 7-8 ani”, a spus jurata iUmor.
Citește și: Delia, despre cum a ajuns să cânte în trupa N&D: „M-a smuls de pe băncile școlii”. Cum s-a cunoscut cu NiCK
Delia, despre modalitățile de escrocherie pe Internet. Identitatea ei a fost folosită de țepari: „Nu mai puneți botul”
Cineva pretinde că oferă bani în numele Deliei, ca apoi să ceară ceva în schimb. Artista a realizat o captură de ecran cu un mesaj în care cineva pretinde că este artista:
„Încă aștept confirmarea dvs. pentru a primi cei 10.000 de euro în numerar. Ești câștigătorul ales și ești foarte norocos că ai această oportunitate. Vă rugăm să finalizați imediat înregistrarea, deoarece premiile nu pot fi expediate fără procesul de înregistrare. Premiile vor fi trimise automat după înregistrarea cu succes. Înresgistrează-te acum aici înainte să se încheie”, se arată în mesajul menit să-i convingă pe oameni să ofere bani în schimbul unor premii.
Delia a repetat că nu ea este cea care trimite astfel de mesaje: „Cum vă puteți lăsa păcăliți și să trimiteți bani unor oameni?”, a transmis jurata iUmor.
Citește și: Cum arată tatăl Deliei la cinci ani după ce a renunțat la călugărie. Cât de schimbat este Ion Matache
Metodele de escrocherie sunt adesea întâlnite pe Internet. Polițiștii îi îndeamnă pe oameni să ignore e-mailurile, mesajele private sau campaniile promovate pe reţelele de socializare prin care sunt garantate câştiguri uşoare, să nu transmită datele personale sau copii ale documentelor de identitate prin intermediul reţelelor online şi să nu instaleze aplicaţii care oferă acces la distanţă, la cererea unor persoane necunoscute.