Live acumFilm: Alice in Tara Oglinzilor (SUA 2016)
Prime Time 20:00Film: Parker

Fanii prințesei Leia din seria "Star Wars'' sunt șocați! Actrița Carrie Fisher, în stare critică la spital, după ce a suferit un infarct, la bordul unui avion. Pasagerii i-au oferit primul ajutor

Actrița Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prințesei Leia din seria "Star Wars'' (Războiul Stelelor), se află la secția de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles după ce a suferit vineri un infarct la bordul avionului cu care se întorcea de la Londra la Los Angeles, informează Reuters sâmbătă.

Actrița Carrie Fisher, cunoscută pentru rolul prințesei Leia din seria "Star Wars'' (Războiul Stelelor), se află la secția de terapie intensivă a unui spital din Los Angeles după ce a suferit vineri un infarct la bordul avionului cu care se întorcea de la Londra la Los Angeles, informează Reuters sâmbătă.

Actrița, în vârstă de 60 de ani, se află într-o stare critică, după cum a spus fratele ei mai mic, Todd Fisher. "Nu e corect să spunem 'stabilă'. Nu spun că este bine sau nu este bine", a declarat el pentru Reuters prin telefon ca răspuns la relatările despre starea ei, scrie Agerpres.

The Guardian a scris anterior, citându-l tot pe Todd Fisher, că medicii au reușit să o stabilizeze pe actriță. Publicația TMZ a informat vineri că actrița Carrie Fisher a suferit un atac de cord la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles, cu 15 minute înainte de aterizare. Vedeta a fost preluată de o echipă de intervenție imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles și a fost transportată la spital. Cotidianul Los Angeles Times relata că starea actriței este gravă și că, înainte de aterizare, pasagerii i-au acordat primul ajutor.

Compania United Airlines care asigura cursa a difuzat un comunicat în care spune că zborul 935 de la Londra la Los Angeles a fost întâmpinat la sol de personal medical după ce echipajul a raportat că un pasager este "inconștient". De asemenea, compania aeriană a refuzat să publice numele pasagerului.

Fiica unei figuri emblematice din epoca de aur a Hollywood-ului, Debbie Reynolds, cunoscută în special pentru rolul din "Singin' in the Rain'' (Cântând în ploaie, 1952), și a unei alte vedete, cântărețul Eddie Fisher, care a murit în 2010, Carrie Fisher a crescut inima cinematografiei.

După debutul în teatru alături de mama sa și un prim rol pe marele ecran în ''Shampoo" (Șampon, 1975), cu Warren Beatty, ea a fost propulsată ca star mondial în 1975 grație rolului Leia din trilogia originală "Star Wars'' (Războiul stelelor), devenită rapid un fenomen cultural între 1977 și 1983.

Hieratică și vitează, Leia conduce Alianța rebelă în lupta împotriva Imperiului galactic, alături de Luke Skywalker (Mark Hamill) și însoțitorul lor, seducătorul luptător Han Solo (Harrison Ford), cu care trăiește în film o poveste de dragoste fierbinte.

Ea a recunoscut în numeroase interviuri că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară și că a suferit de dependență de medicamente, alcool și cocaină o mare parte din viața sa. Ea a mărturisit că le-a utilizat în timpul turnării celui de-al cincilea film al celebrei serii, ''Star Wars: Episode V — The Empire Strikes Back'' (Războiul stelelor — Episodul V: Imperiul contraatacă) și că a fost supusă unei terapii cu electroșocuri, relatează AFP.

Autoare de succes, ea și-a povestit demonii în "Drinking Wishful". Noua sa carte, "The Princess Diarist" a fost lansată recent. Înaintea publicării acestei cărți, la 22 noiembrie, ea a afirmat într-un interviu publicat de revista People că a avut o relație "intensă" reală cu Harrison Ford în timpul filmărilor la 'Star Wars'. Potrivit mărturiilor actriței, relația sa cu Ford a durat trei luni și a avut loc în 1976, în timp ce lucrau la 'Star Wars: A New Hope (1977)', primul film din populara saga creată de George Lucas. În acea vreme Carrie Fisher avea 19 ani, iar Ford avea 33, era căsătorit și tată a doi copii.

Noua trilogie Star Wars a demarat cu ''Trezirea forței (Star Wars: Episode VII — The Force Awakens), în 2015, iar viitorul său opus, ''Episode VIII'' urmează să fir lansat într-un an, cu Carrie Fisher reîmbrăcând costumul prințesei Leia în cele două filme. Conform site-ului de referință Imdb.com, ''Episode VIII'' este în prezent în faza de post-producție.

Recomandari