În 2004, Ilie Dumitrescu a cumpărat o clădire istorcă din Centrul Vechi și a transformat-o în una dintre cel mai mari galerii de artă din țară, potrivit digisport.ro.
„Hanul cu Tei” este situat pe strada Lipscani nr. 63-65 din Bucureşti și a fost construit în anul 1833. De-a lungul timpului, hanul a fost transformat și modernizat, fiind dedicat, mai nou, evenimentelor de tip corporate şi celor private. Recent, fostul mare internațional român a scos celebra clădire la vânzare pe o sumă exorbitantă!
Citește și: Andreea Bălan și-a scos hainele la vânzare. Cât costă o rochie sau o geacă din garderoba vedetei
Ilie Dumitrescu a scos la vânzare „Hanul cu Tei” pe o sumă consistentă
Clădirea-simbol din Centrul Vechi al Bucureștiului a fost scoasă la vânzare prin intermediul firmei Romanian Sotheby's International Realty, iar prețul pe care îl cere Ilie Dumitrescu pe întreaga afacere este de 1.650.000 de euro, potrivit news.ro, citat de sursa menționată mai sus.
„Salonul de evenimente păstrează accente ale trecutului prin candelabre somptuoase, capiteluri reinterpretate şi piesele de boiserie ce încapsulează rafinamentul de tip old school. Sala este deservită de o bucătărie proprie. Cea care păstrează farmecul vechiului han este curtea interioară, prin uşile pe care micii comercianţi le ţin deschise.
Cândva aici erau tei maiestuoşi care umbreau curtea, numele proprietăţii venind de la ei. Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu şi Ştefan Popovici sunt cei care au construit în 1833 acest han, având deja prăvălii pe terenul pe care l-au extins cumpărând de la vecini.”, au descris cei de la Romanian Sotheby's International Realty, citați de sursele menționate mai sus.
FOTO cu clădirea-simbol din Centrul Vechi al Bucureștiului aici:
De ce i se spune ”Mister” lui Ilie Dumitrescu
Ilie Dumitrescu, pe care mulți îl asociază cu porecla „Mister”, a fost un jucător foarte talentat și a câștigat premiul „Balonul de Aur” al României în 1990 și 1991, recunoscându-l ca pe cel mai bun fotbalist român din acei ani. După încheierea carierei de jucător, s-a dedicat carierei de antrenor. A antrenat mai multe echipe din România și a fost și comentator sportiv.
Din perioada de antrenorat i se trage și deja celebra poreclă, potrivit lui Radu Banciu. Se pare că Ilie Dumitrescu și-a luat singur apelativul ”Mister” în perioada în care a antrenat în Grecia. Motivul? Era mai simplu pentru jucătorii necunoscători de limba română să i se adreseze astfel.
Cornel Dinu a fost primul ”Mister” din fotbalul autohton. Un simbol pentru dinamoviști, fostul jucător și antrenor a reprezentat a fost poreclit de-a lungul anilor ”Împăratul”, ”Excelență” sau ”Procurorul”.
Foto-ghicitoare. Imagini din copilărie cu o îndrăgită vedetă autohtonă. Sarcina o face nostalgică... Îți amintești de Ziua Izabelei? Cum arată și ce mai face acum tânăra care în 2015 a creat o isterie pe Facebook...