Prinţul Harry şi soţia sa Meghan au anunţat că li s-a născut al doilea copil. Ce nume i-au pus fetiței

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan au anunţat, duminică, naşterea celui de-al doilea lor copil, o fetiţă care se va numi Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor.

Meghan Markle a născut o fetiță

Getty

Fetiţa s-a născut vineri, la ora 11.30, la un spital din Santa Barbara, California. Atât mama, cât şi copilul se simt bine, a anunţat cuplul într-o declaraţie.

Meghan Markle a născut o fetiță. Iată ce nume i-au pus

“Lili este numită după străbunica sa, Majestatea Sa Regina, alintată de familie Lilibet. Al doilea nume, Diana, a fost ales ca omagiu pentru iubita sa bunică defunctă, Prinţesa de Wales”, se menţionează într-un comunicat al cuplului.

Citește și: Prima reacție a Reginei Elisabeta după ce Meghan Markle a născut: mesajul Familiei Regale Britanice

Potrivit news.ro, fetiţa nou-născută este a opta în ordinea succesiunii la tron.

Citește și: Prințul Harry și Meghan Markle au avut prima întâlnire într-un loc banal, deghizați. Unde și cum a decurs întâlnirea

Cei doi au transmis un mesaj pe site-ul organizaţiei lor Archewell: “În 4 iunie, am fost binecuvântaţi cu venirea pe lume a fiicei noastre Lili. Ea este mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată şi noi suntem în continuare recunoscători pentru toată iubirea şi toate rugăciunile venite din întreaga lume. Vă mulţumim pentru bunătatea şi susţinerea arătate permanent în această perioadă foarte specială pentru familia noastră”.

Citește și: Harry și Meghan Markle, „detronați” de pe site-ul familiei regale. Unde au fost așezați aceștia

Prinţul Harry şi Meghan, ducele şi ducesa de Sussex, mai au un copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, în vârstă de 2 ani.

Naşterea fiicei ducelui şi ducesei de Sussex vine în contextul în care în martie cuplul a acordat un interviu exploziv celebrei Oprah Winfrey, în care a vorbit despre discuţiile dureroase cu privire la culoarea pielii primului copil, despre pierderea protecţiei regale şi presiunile intense care au făcut-o pe fosta actriţă să se gândească la sinucidere.

Citește și: Ce crede Regina Elisabeta, de fapt, despre nepotul său Harry, după acuzațiile aduse Familiei Regale. Aceasta are o ultimă dorință

Harry şi Meghan s-au căsătorit la castelul Windsor, în mai 2018. În ianauarie 2020, cei doi au anunţat că renunţă la statutul pe care îl au în cadrul familiei regale, iar ulterior ei s-au mutat în America de Nord. Ei locuiesc acum în Montecito, California.

Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle au dezvăluit că al doilea copil pe care îl aşteaptă este o fetiţă, în cadrul unui interviu controversat oferit pentru Oprah Winfrey. Prezentatoarea a întrebat-o pe Meghan dacă, după toate întâmplările grele, trăiește un "final" fericit cu prinţul Harry: „Mai minunat decât orice basm pe care le-aţi citit”, a mărturisit fosta actriță.

Mariajul Prințului Harry și Meghan Markle, subiect controversat în presă și Familia Regală

Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit în 2018. Încă de atunci, au fost încontinuu în atenția presei, au renunțat la obligațiile familiei regale britanice, s-au mutat în America, au fondat propria fundație, au avut primul lor copil – Archie -, iar în curând vor avea și o fetiță.

Ducele de Sussex a declarat că viața în California, departe de tabloidele britanice, este diferită tocmai pentru că el și soția lui nu trebuie să se ferească atât de mult atunci când ies în public.

„De când trăim aici, eu pot să spun că pot să îmi țin capul sus și chiar mă simt diferit. Nu mai suntem atât de încordați. Putem să ne deplasăm cu o mai mare libertate. Îl pot pune pe Archie în coșul bicicletei mele, să ne plimbăm... Niciodată, până acum, nu am putut să fac asta”, a declarat Prințul Harry.

Ultimele știri