Antena Căutare

Andrei Aradits a cântat pe străzi, în anii '90: "Un englez care tocmai se însura ne-a dat o gramadă de bani: 4.000 de lei"

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.00, la "Te cunosc de undeva!", juratul Andrei Aradits mărturisește că, la începutul anilor '90, a cântat pe străzi și, uneori, câștiga bani frumoși din asta.

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 20.00, la "Te cunosc de undeva!", juratul Andrei Aradits mărturisește că, la începutul anilor '90, a cântat pe străzi și, uneori, câștiga bani frumoși din asta.


"Era în vara lui '90 sau '91. Nu mai știu precis. Vama Veche nu trebuia salvată încă, eram cu toții niște hippy întârziați cu plete și gusturi muzicale ancorate în '70. Sigur nu-mi aduc aminte de vreo concurență. Am cântat pe litoral, turiștilor. Nu a fost o idee revoluționară, cântatul în sine, noi zdrăngăneam în fiecare seară la foc... Și lăutarii primeau totdeauna de băut. Dar, în rest, eram lefteri total și ziua ne era foame", povestește Andrei. Odată, însă, "ne-a pescuit un englez care tocmai se însura și i-am căzut cu tronc, așa că ne-a pus să-i cântăm la petrecere melodia din “Romeo și Julieta” și ne-a dat o gramadă de bani. Cam două salarii medii lunare... 4.000 de lei. Cu banii, invariabil, ne întorceam în 2 mai și făceam cinste la toată plaja", mai spune el.


Aradits mai spune că el și prietenul său, Andrei, aveau un repertoriu bazat pe piesele celor de la Beatles, ale lui Dylan și Elvis și, evident, ale "folkiștilor noștri, de la Phoenix la Andrieș". Între timp, însă, a uitat aproape toate cântecele.


La mare, Aradits mai cânta alături de o prietenă, Mela. "Am observat că oamenii nu erau sensibili la două chitări și muzicuță, așa că am renunțat la hippiotismele noastre și mi-am luat block-flute-le. Succes aveau niște improvizații cu iz de tarantele medievale. Lumea se uita la noi și zicea: Ce frumos, probabil că sunt studenți la Conservator! Copiii erau cei mai drăguți. Ei ne ascultau pe bune. Majoritatea oamenilor zâmbeau. Unii oameni mari, însă, ne priveau cu un ușor dezgust superior și aveam impresia că-și caută motive să ne reproșeze ceva, dar vedeam că le era greu. Chiar cântam frumos, aveam ochi senini, nu făceam gunoi și ne îmbrăcam curățel. Așa că se mulțumeau să țâțâie dezaprobator și generalist, apoi plecau multumiți că sunt oameni mai buni decât depravații de studenți de pe bordură", isi amintește Aradits.


Juratul de la “Te cunosc de undeva!” ar repeta experiența cântatului pe străzi, însă alături de fiul său, Eric. "Aș vrea să mai cânt! Poate la vremea colindelor.. Încercam astă iarnă să-l conving pe Eric să cântăm colinde amândoi la i-phone-uri cu aplicația aia de chitară. N-am reușit. Poate iarna viitoare", mai spune Andrei.

Mărturisire WOW! Paula Chirilă, într-un moment de sinceritate: „Am fost îndrăgostită de Temișan! M-a ținut destul de mul... Muzica populară nu-i dă pace. „Crâșmărița” Feli Donose a fost un Fuego ireproșabil!...
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele, în funcție de zodie
Horoscopul săptămânii 30 ianuarie – 5 februarie 2023 aduce vești bune pe plan profesional...
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023. Taurii pierd bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 ianuarie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Ultimele știri
x