Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Actriţa Suzy Delair, cunoscută din filmele "Quai des Orfèvres" şi "Aventurile Rabinului Jacob", a murit la vârsta de 102 ani

Actriţa Suzy Delair, care a dominat în anii '40- '50 scena de music-hall parizian, s-a stins în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 102 ani, potrivit apropiaţilor care au confirmat o informaţie a revistei Le Point.

Suzy Delair

Pe numele său adevărat Suzanne Delaire, actriţa locuia într-un azil.

Unul dintre ultimele sale roluri a fost Germaine Pivert, căsătorită cu Louis de Funès în filmul "Aventurile Rabinului Jacob" din 1973.

Descoperită de cineastul Henri-Georges Clouzot, căruia i-a fost parteneră timp de zece ani, Suzy Delair a avut cel mai mare rol în 1947, în "Quai des Orfèvres", unde interpreta o vedetă de music-hall.

Delair a lucrat cu unii dintre cei mai mari cineaşti: Jean Dréville, Jean Grémillon, Marcel L'Herbier, Christian-Jaque, Marcel Carné, Luchino Visconti, René Clément şi Gérard Oury.

A jucat în 1960 în "Régates de San Francisco", de Claude Autant-Lara, apoi doi ani mai târziu, în Italia, a filmat pentru "Rocco şi fraţii săi" de Luchino Visconti, cu Alain Delon. A apărut în "Du mouron pour les petits oiseaux", de Marcel Carné, apoi în "Les aventures de Rabbi Jacob", de Gérard Oury.

Cunoscută pentru cântecele sale, ea a înregistrat în 2012 un album cu cele mai bune melodii, la casa de discuri Marianne Mélody.

Sursa: News.ro

Recomandari