Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Andi Vasluianu debuteaza ca regizor la editia aniversara a festivalului de film Anonimul

Cunoscut pentru rolurile sale din filme ca “Despre oameni si melci”, “Periferic” sau “Minte-ma frumos”, Andi Vasluianu isi face debutul ca regizor si scenarist cu scurt metrajul “Un duet”, parte din omnibusul Anonimul 10.

“Un duet” este povestea unui scenarist si a unui actor care vorbesc despre proiectele lor profesionale, dar ajung sa-si impartaseasca sentimente intime si sa-si faca reprosuri.

“Cand am inceput sa scriu m-am simtit incapabil sa gasesc un subiect. Asa a inceput totul, apoi au venit experientele personale. Partea complicata a fost la montaj unde mi-au mai venit idei si nu aveam cum sa le implinesc, pentru ca nu aveam material filmat care sa-mi multumeasca ego-ul creator. Pot spune ca respectul pentru regizori a crescut considerabil dupa aceasta experienta. As lua-o de la capat cu siguranta. Acum am senzatia ca pot indrepta tot ce-am strambat in acest filmulet.”, spune Andi Vasluianu.

“Un duet” va fi proiectat in premiera, in cadrul festivalului Anonimul, vineri, 16 august, ca parte dintr-un film colectiv - Omnibus ANONIMUL 10, alaturi de filmele realizate de Dorian Boguta (“Kazimir” - povestea unui diacon dintr-un sat din Delta, care poseda puteri tamaduitoare) si de Emanuel Parvu (“Retur” - un film despre aventura unei familii care intra in conflict cu preotul din Sfintu Gheorghe cind decide sa urmeze traditia dezgroparii mortului ca sa-i spele oasele.)

Omnibus Anonimul 10 este continuare a programului “Actori in spatele camerei”, initiat de ANONIMUL inca din 2008.

In cadrul programului, de-a lungul anilor, la ANONIMUL au fost prezentate filme regizate de Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Ben Affleck, Sean Penn, Helen Hunt, Isabella Rossellini, Sarah Polley, Kenneth Branagh, Bob Hoskins, Jude Law, Ewan McGregor, Adrian Grenier, Anthony Hopkins, Casey Affleck si Tommy Lee Jones. In 2013, vor fi de asemenea prezentate titluri regizate de Dustin Hoffman si Isabella Rossellini.

Editia aniversara a Festivalului ANONIMUL se va desfasura in perioada 9- 18 august, la Sfintu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Editia a X-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineastilor din Romania, Consiliului Judetean Tulcea, Institutului Cultural Roman si al Televiziunii Romane - coproducator.

Recomandari