Antena Căutare

Criticii americani, impresionati de filmele romanesti "Aurora" si "Marti, dupa Craciun"

Criticii de film din Statele Unite s-au declarat impresionati de peliculele romanesti "Marti, dupa Craciun" de Radu Muntean si "Aurora" de Cristi Puiu, potrivit The Examiner si Indie Wire

Publicatia "The Examiner" apreciaza prima scena din "Marti, dupa Craciun" ca fiind "mai entuziasmanta decat orice thriller", admirand in acelasi timp si maniera de redare, cu mijloace minime, a tensiunii ce se cladeste in jurul unei relatii ce se destrama.

"Poate motivul pentru care filmele romanesti au succes este maniera superioara a actorilor de a juca sau poate este darul povestirii. Aceste lucruri fac ca filmele lor sa fie impresionante. Un lucru este clar: filmele romanesti ii invata pe spectatori ca, pentru a surprinde o lume, nu e nevoie decat sa te opresti, sa tragi aer in piept si sa privesti in jurul tau", titreaza publicatia.

In acelasi timp, Indie Wire afirma despre filmul lui Puiu ca una dintre cele mai mari realizari din "Aurora" este "profunzimea cu care regizorul-scenarist a suprins rutina si detaliile unor crime".

"Viorel (jucat stralucit de Cristi Puiu) este un inginer la o fabrica anonima, care isi imparte timpul intre amanta sa si diferite locuri din sau de langa orasul in care traieste", mai scrie Indie Wire.

"Scenariul lui Puiu face sa dispara orice ar putea sa dezvaluie ceva despre personaj: motivatia psihologica, dialog relevant sau revelatii care nu sunt necesare si ne pune langa o persoana care a luat o decizie secreta si nu se indoieste nicio clipa de alegerea pe care a facut-o", scrie Indie Wire. Publicatia apreciaza, de asemenea, camera fixata pe Viorel, personajul principal. "Puiu a facut o alegere sa refuze sa creeze o relatie empatica intre public si acest psihopat", mai apreciaza Indie Wire.

Pelicula "Marti, dupa Craciun" il prezinta pe Paul Hanganu care e casatorit cu Adriana de zece ani. De sase luni, Paul are o relatie extra-conjugala cu Raluca, o dentista de 27 de ani. Barbatul, care se chinuie sa gaseasca timp pentru Raluca, familie si goana dupa cumparaturi, hotaraste sa-si duca fiica la dentist inca o data inainte de Craciun. O schimbare neasteptata in programul Adrianei le aduce pe cele doua femei pentru prima oara in aceeasi incapere. Intalnirea il obliga pe Paul sa ia o decizie dificila.

Filmul "Aurora" a lui Cristi Puiu Cadru ne introduce in existenta semiautista a unui individ, un barbat intre doua varste, Viorel, (Cristi Puiu) cu aceeasi indiscretie cu care ar face-o Big Brother.

Roger Moore despre Tony Curtis: "A fost un actor al dracului de bun"... Regizorul Radu Muntean vorbeste despre sex si fotbal in exclusivitate pentru cititorii "Gazetei" » "El n-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții
Medicool sezonul 6, 13 aprilie 2024. Cum să ai grijă de sănătatea și imunitatea copilului în etapa de 0-12 luni a vieții Sambata, 13.04.2024, 13:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x