Antena Căutare

Documentarul „colectiv”, în cinematografele româneşti din 28 februarie 2020

Documentarul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, va rula în cinematografele româneşti din 28 februarie 2020.

Filmul lui Alexander Nanau a avut premiera mondială la Festivalul de la Veneţia, în afara competiţiei. Ulterior, a fost prezentat la Toronto IFF şi la Zurich, iar în ianuarie, la Sundance.

Este un documentar observaţional care spune povestea primului an de după incendiul din clubul bucureştean Colectiv, care a dus la moartea a 64 de oameni. Filmul urmăreşte autorităţi şi jurnalişti, într-o interacţiune permanentă de căutare şi expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate.

„Momentul Colectiv a fost pentru noi toţi o traumă. Că orice individ traumatizat, o societate traumatizată devine uşor de manipulat şi de minţit. După Colectiv, decizia de a face un film prin care să înţeleg mai bine cum funcţionează societatea şi mai ales relaţia cetăţean - stat a venit natural. Mi-am îndreptat atenţia către presă şi, pe parcursul unui an, am putut observa din interior şi în timp real procesul dramatic al luptei pentru adevăr a jurnalistilor cu autorităţile statului care, lipsite de orice urmă de umanitate, nu numai că au manipulat opinia publică, dar au şi acoperit intenţionat corupţia din sistemul de sănătate, luând în calcul fără să clipească moartea propriilor cetăţeni", a transmis într-un comunicat regizorul Alexander Nanau.

Documentarul va fi distribuit în cinematografele din Bucureşti şi 20 de oraşe din ţară de Bad Unicorn. Începând cu primăvara anului viitor, „colectiv” va fi disponibil şi pe HBO şi HBO GO.

Filmul „colectiv” este produs de Alexander Nanau Production, în coproducţie cu Samsa Film Luxembourg şi HBO Europe, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Luxemburg Film Fund şi Sundance Documentary Fund, cu participarea MDR Germania, RTS Elveţia, RSI - Elveţia şi YES Docu - Israel.

Nanau, regizor şi producător germano-român, este cunoscut pentru documentarele „Lumea văzută de Ion B.” şi „Toto şi surorile lui”.

Sursa : news.ro

„Le jeune Ahmed”, de fraţii Dardenne, şi „The Good Liar”, cu Helen Mirren şi Ian McKellen, între premierele weekendului... Miniseria „Dracula”, cu Claes Bang în rol principal, va fi lansată de Netflix pe 4 ianuarie...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x