Căutare Live

„Le jeune Ahmed”, de fraţii Dardenne, şi „The Good Liar”, cu Helen Mirren şi Ian McKellen, între premierele weekendului

Lungmetrajele „Tânărul Ahmed/ Le jeune Ahmed”, pentru care Jean-Pierre şi Luc Dardenne au fost premiaţi pentru regie anul acesta la Cannes, şi „Maestrul minciunilor/ The Good Liar”, cu Helen Mirren şi Ian McKellen în distribuţie, se numără între filmele care au premiera vineri în cinematografele româneşti.

Cineaştii belgieni, care au câştigat de-a lungul timpului de două ori trofeul Palme d’Or la Cannes, explorează în cel de-al 11-lea lungmetraj al lor - „Le jeune Ahmed” - radicalizarea unui adolescent musulman. În Belgia zilelor noastre, Ahmed, care are doar 13 ani, e prins între provocările vârstei şi idealurile de puritate ale imamului său. Inspirat de povestea unui văr luptător islamist şi lipsit de o figură paternă familială, Ahmed este radicalizat de un imam extremist, având o singură misiune: aceea ce a înlătura tot ceea ce este considerat „impur” în ochii lui Allah.

Ahmed încearcă să îşi ucidă profesoara ale cărei învăţături sunt percepute de el drept blasfemie. Astfel, ajunge într-un centru de detenţie pentru minori. Va reuşi, cu ajutorul adulţilor din jurul său, să se adapteze în lumea reală sau va îmbrăţişa fanatismul religios?

„The Good Liar” este regizat de Bill Condon, după un scenariu care are la bază romanul omonim al lui Nicholas Searle.

McKellen interpretează rolul unui escroc care încearcă să o cucerească pe Betty McLeish, rămasă recent văduvă şi cu o avere importantă. Însă, de această dată, schema lui nu va funcţiona conform planului, iar relaţia lor devine un joc de-a şoarecele şi pisica.

O altă premieră a weekendului este animaţia „Căţeii arctici: Cursă pe zăpadă/ Arctic Justice”, pentru care şi-au împrumutat vocile, între alţii, James Franco, Jeremy Renner, Anjelica Huston, Alec Baldwin şi Michael Madsen.

O vulpe polară visează să devină membru al echipei curierilor husky. Ca să demonstreze că este capabilă, porneşte într-o cursă cronometru, în care se va confrunta cu numeroase obstacole.

Documentarul „Gorillaz: Reject False Icons” (2019), regizat de Denholm Hewlett, arată trupa britanică pe parcursul a trei ani, în care a lansat două albume. Filmul va rula vineri şi miercuri, la Happy Cinema.

Sursa : news.ro

Michael Keaton, Samuel L Jackson şi Maggie Q vor filma în România pentru lungmetrajul „The Asset”... Documentarul „colectiv”, în cinematografele româneşti din 28 februarie 2020...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri