Căutare Live

"Lord" de Adrian Sitaru, prezentat in premiera la NexT

Filmul "Lord" de Adrian Sitaru se numara printre cele patru filme de scurt si mediu metraj, proiectate in premiera mondiala, in sectiunea "Festival Friends" din cadrul Festivalului International de Film NexT, eveniment desfasurat la Bucuresti, in perioada 13-18 aprilie.

Destinata in mod traditional cineastilor apropiati Festivalului si Societatii Culturale NexT si prezentata de HBO, sectiunea "Festival Friends" va beneficia, anul acesta, si de o proiectie-maraton, sambata, 17 aprilie, de la ora 15,00, la Cinema Scala.

Cel mai recent scurt metraj semnat Adrian Sitaru, "Lord" (Romania, 2010), documentarul regizat de Vlad Ilicevici si Andrei Tanase, "Zmeii" /"Kings of the Castle" (Romania-Turcia, 2010), scurt metrajul de animatie "Vara '99 Mega-Hits"/ "Summer '99 Mega-Hits" (regia - Liviu Barbulescu, Alina Manolache/ Romania, 2010) si o varianta work in progress a mult asteptatului mediu metraj regizat de Iulia Rugina, "Captivi de Craciun"/"Stuck on Christmas" (Romania, 2010) sunt cele patru titluri proiectate pentru prima data in fata publicului la NexT 2010.

Publicul bucurestean va putea urmari si alte titluri mult asteptate, proiectate la festivaluri importante de peste hotare, precum scurt metrajul lui Adrian Sitaru, recent premiat in cadrul competitiei oficiale a Festivalului International de Film de la Berlin, "Colivia" (Romania, 2010).

Tot in cadrul NexT 2010 va fi proiectat si filmul regizat de Iulia Rugina in cadrul proiectului Sarajevo City of Film si lansat la editia din 2009 a celui mai important festival de film din Balcani, "Muzeul relatiilor destramate"/"Museum of Broken Relationships" (Bosnia-Herzegovina, 2009).

Celelalte filme din sectiunea "Festival Friends" sunt scurt metrajul lui Mircea Nestor pentru care Bogdan Cotlet a primit recent un premiu de interpretare la Paris, "Tarantyno" (Romania, 2009); Cel mai bun film din competitia de fictiune-digital la Festivalul International de Film Studentesc CineMAiubit 2009, prezentat intr-o noua varianta de montaj, "Aniversarea"/"The Birthday" (regia - Luiza Parvu, Romania, 2009); scurt metrajul cu Andi Vasluianu in rolul principal, "Icre negre"/"Caviar" (regia - Razvan Savescu, Romania, 2009) si filmul cu Paul Ipate si Gabi Costiniu, "Moment critic"/"Edge" (regia - Marius Bulai, Romania, 2009).


Citeste mai mult pe Jurnalul National!

Andrei Koncealovski aduce "Stralucire"... Inca un deces in Dinastia...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri