Căutare Live

Michel Hazanavicius, cineast premiat cu Oscar, şi fraţii Dardenne vor realiza un lungmetraj de animaţie despre Holocaust

Cineaştii Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar în 2012 pentru „The Artist”, şi Jean-Pierre şi Luc Dardenne vor adapta romanul „La plus precious des marchandises” al lui Jean-Claude Grumberg într-un lungmetraj de animaţie.

michel hazanavicius

Cineaştii Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar în 2012 pentru „The Artist”, şi Jean-Pierre şi Luc Dardenne vor adapta romanul „La plus precious des marchandises” al lui Jean-Claude Grumberg într-un lungmetraj de animaţie.

Fraţii Dardenne, pemiaţi anul acesta la Cannes pentru regia filmului „Le jeune Ahmed”, vor produce animaţia împreună cu Studiocanal, care va deţine drepturile, inclusiv pentru vânzarea internaţională, scrie Variety.

Producţia va începe în 2020, iar lansarea în cinematografe este programată pentru 2022.

Povestea, plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, are în centru o familie de evrei, inclusiv doi gemeni, care este arestată la Paris şi deportată la Auschwitz, dar şi un cuplu de muncitori forestieri care trăiesc într-o pădure din Polonia. În trenul care îi duce spre lagăr, tatăl pune unul dintre gemeni într-un pachet şi îl aruncă în zăpadă. Soţia tăietorului de lemne, căreia îi place să urmărească trenurile trecând, descoperă pachetul şi copilul pe care şi-l dorea cu ardoare.

Hazanavicius va scrie scenariul împreună cu Grumberg, pornind de la romanul acestuia din urmă, care a fost publicat în ianuarie şi a fost deja tradus în mai mult de 10 limbi.

Pe lângă scrierea scenariului, regie şi producţie, Hazanavicius va crea şi designul grafic al filmului.

Acest lungmetraj va fi a treia colaborare a Studiocanal cu Hazanavicius, după „Redoutable”, care a avut premiera în competiţia de la Cannes în 2017, şi „Le prince oublié”, care urmează să fie lansat.

„Ne-am gândit imediat la Michel, care este unul dintre cei mai talentaţi şi creativi cineaşti europeni, unul dintre puţinii cineaşti europeni care au câştigat un Oscar”, a spus Nicolas Dumont, vicepreşedinte al Studiocanal.

Sursa: News.ro

Cum să iei universul Game of Thrones la tine acasă... Tehnica prin care o să știm dinainte dacă un film va avea sau nu succes...
Parteneri
Burger de vită delicios, cu legume la grătar
Dacă obișnuiești să servești burgeri de la fast-food, află că îi poți prepara și acasă, mult mai delicioși și mai sănătoși. Îți oferim mai jos o rețetă de burger de vită delicios, cu legume la grătar, pentru atunci când îți propui să petreci mai mult timp în bucătărie.
Catine.ro
Ultimele știri