Antena Căutare

Netflix şi regizoarea Ava DuVernay, date în judecată de o firmă care a iniţiat o controversată tehnică de interogare

Compania Netflix şi regizoarea Ava DuVernay au fost date în judecată de o firmă care a iniţiat o controversată tehnică de interogare folosită de poliţie şi care susţine că a fost calomniată în serialul „When They See Us”, potrivit Variety.

Compania Netflix şi regizoarea Ava DuVernay au fost date în judecată de o firmă care a iniţiat o controversată tehnică de interogare folosită de poliţie şi care susţine că a fost calomniată în serialul „When They See Us”, potrivit Variety.

John E. Reid şi Asociaţii au dezvoltat Reid Technique la finalul anilor 1940 şi a continuat de atunci să ofere consultanţă şi să susţină cursuri pentru poliţie.

Potrivit companiei, aceasta este cea mai folosită metodă de interogare în rândul poliţiştilor din întreaga lume. Însă criticii susţin că folosirea ei poate duce la mărturisiri false.

Tehnica este adusă în discuţie în al patrulea episod al serialului lansat de Netflix în luna mai care vorbeşte despre cazul Central Park Five.

Un personaj îl confruntă pe detectivul Michael Sheehan de la NYPD şi susţine că a forţat o mărturie din partea celor cinci acuzaţi, care au fost apoi exoneraţi.

„Ai smuls declaraţii de la ei după 42 de ore de întrebări şi constrângeri, fără mâncare, pauze de mers la baie, refuzând supravegherea parentală. Tehnica Reid a fost universal respinsă”, spune personajul.

Sheehan a replicat: „Nici măcar nu ştiu ce dracu' e Tehnica Reid, da? Ştiu ce am fost învăţat. Ştiu ce mi-a fost cerut să fac şi am făcut-o”.

Ava DuVernay, la filmările „When They See Us”

În procesul deschis luni la o curte de justiţie din Illinois este subliniat că acest diaog prezintă greşit tehnica, despre care compania spune că nu implică constrângere. În plus, este specificat că, în mod fals, personajul susţine că tehnica a fost „universal respinsă”.

Compania susţine că serialul - recompensat cu două trofee Primetime Emmy - a adus prejudicii reputaţiei sale şi cere daune punitive şi efective, dar şi interzicerea distribuirii serialului în această formă şi decizia ca Netflix să cedeze profituri obţinute de pe urma show-ului.

John E. Reid, fost ofiţer de poliţie în Chicago, a scris o carte despre interogarea făcută de poliţie. El a murit în 1982, iar compania lui continuă să ofere instruire în Tehnica Reid. Compania a oferit autorizaţia Wicklander-Zulawski & Associates, firmă condusă de doi foşti angajaţi ai John E. Reid and Associates. Timp de mai multe decenii, Wicklander-Zulawski a oferit o versiune concurentă a Tehnicii Reid, însă în 2017 a anunţat că a abandonat metoda, spunând că există riscul de confesiuni false de pe urma folosirii greşite a ei.

Sursa : news.ro

Zoë Kravitz va fi Catwoman în filmul „The Batman” cu Robert Pattinson în rol pricipal... Ea este viitoarea Catwoman, adversara și partenera de flirt a lui Batman! Cine va fi în rolul supereroului...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x