Sâmbătă, la Antena 1, titanii cinematografiei se înfruntă ca niște zei

 

„Înfruntarea titanilor”, un film inspirat din mitologie, aduce față în față doi zei ai cinematografiei europene și australiene și ale celei mondiale, deopotrivă. Două continente aglutinate de Hollywood. Căci Liam Neeson, irlandez la origine, și mai tânărul Sam Worthington, australian divinizat de conaționalii săi, dau tot cei mai bun în luptă. Perseu și Zeus sunt măștile împrumutate de către cei doi, două roluri memorabile asumate impecabil.

Născut din zei, dar crescut ca un muritor de rând, Perseu (Sam Worthington) nu reuşeşte să-şi salveze familia de furia lui Hades (Ralph Fiennes), răzbunătorul zeu al Infernului. Nemaiavând nimic de pierdut, Perseu se oferă voluntar să conducă o misiune periculoasă pentru a-l înfrânge pe Hades înainte ca acesta să ia puterea din mâinile lui Zeus (Liam Neeson), împiedicând astfel venirea Iadului pe Pământ. Lupta pentru supremaţie îi aduce faţă în faţă pe oameni, regi şi zei, iar confruntarea dintre zei ameninţă să distrugă pământul.

Cam așa ar putea fi rezumată acțiunea filmului care-i aduce față în față pe doi titani ai cinematografiei: Liam Neeson și Sam Worthington.

La vârsta de 9 ani, a început să ia lecţii de box, devenind mai târziu campion. De la începuturile sale până când a atins celebritatea la Hollywood, Liam Neeson a avut o carieră în plină ascensiune. A reuşit chiar să reinventeze eroul de acţiune. Cu o statură impozantă, carismatic şi ambiţios, Liam Neeson şi-a câştigat un loc alături de marii actori ai cinematografiei internaţionale. În anii ’80, Neeson s-a bucurat de un succes moderat pe scenă şi ecran. În 1992, a reuşit să-i atragă atenţia regizorului Steven Spielberg care l-a distribuit în filmul Schindler’s List (1993). Cu ajutorul acestui rol, irlandezul necunoscut s-a transformat într-o stea a cinematografiei mondiale. La 62 de ani poate fi considerat un adevărat zeu al cinematografiei.

Sam Worthington, la cei 40 de ani, poate nu este un zeu al cinematografiei mondiale, dar cu siguranță unul al celei australiene. Obișnuit de copil cu lumea reflectoarelor, Sam este îndeosebo apreciat „acasă” și nu numai.

În 2004, Worthington a primit Premiul Institutului de Film din Australia, cea mai mare distincție cinematografică australiană, pentru rolul său principal din „Săritura” (Somersault). A mai apărut în numeroase roluri principale în filme cu buget redus, variind de la filme de dragoste dramatice la științifico-fantastice și filme de acțiune.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe