Anunțul morții lui Prince a generat peste opt milioane de mesaje pe Twitter în lumea întreagă de joi seară, cifră "imensă", potrivit Visibrain, platforma de supraveghere Twitter. Nu este totuși un record pentru rețeaua de socializare
Visibrain înregistra vineri în jurul orelor 08:00 GMT peste 8,07 milioane de mesaje în jurul cuvântului "Prince" sau al hashtag-ului #PrinceRIP.
Site-ul american TMZ a anunțat moartea artistului american joi seară, în jurul orelor 16:00 GMT. În prima oră au fost postate câte 2.000 de mesaje pe minut.
Drept comparație, anunțul morții lui David Bowie în luna ianuarie a acestui an a generat peste trei milioane de mesaje pe Twitter în patru ore.
Prince a murit joi, la vârsta de 57 de ani, în reşedinţa sa din Minnesota.
Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.
Artistul s-a născut în Minneapolis, Minnesota, şi a dezvoltat un interes pentru muzică de la o vârstă fragedă, compunând prima sa melodie la 7 ani. După ce a înregistrat piese cu formaţia verişorului său, 94 East/ 94 Est, Prince, în vârstă de 19 ani a înregistrat câteva demo-uri fără succes, înainte de a-şi lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, în 1978, sub coordonarea managerului său Owen Husney.
Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu Discul de Platină datorită succesului înregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei să mă tratezi aşa rău?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau să fiu iubitul tău". Următoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), şi 1999 (1982) – au continuat să îi aducă succes şi faimă, dezvăluind amprenta unică a lui Prince asupra muzicii, şi anume versurile de o proeminentă sexualitate, dar şi comasarea elementelor funk, dance şi rock într-o singură piesă.
În 1984, şi-a denumit vocaliştii, care îl ajutau în susţinerea concertelor, The Revolution/ Revoluţia şi a lansat cântecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonoră a filmului său de debut cu acelaşi nume.
Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".
Un compozitor prolific, în anii 80, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.
Ultimul concert al lui Prince a fost pe 16 aprilie, la Fox Theatre, în Atlanta. Prince a urcat pe scenă, deşi fusese spitalizat cu o zi înainte. Avionul său privat a aterizat de urgenţă la Illinois, cântăreţul fiind transportat la spital, cu simptome asemănătoare gripei pe 15 aprilie. A fost tratat în spital timp de trei ore şi la cererea sa, fost externat şi s-a întors acasă, primind medicaţie pentru gripă, conform CNN. Deşi se simţea slăbit, a urcat a doua zi pe scenă, a cântat timp de o oră şi jumătate pentru a-i asigura pe fanii săi că nu are nicio problemă, transmite TMZ. La show-ul din Atlanta, Prince a spus câteva cuvinte profetice publicului: “Aşteptaţi câteva zile înainte de a vă risipi rugăciunile!”.