Potrivit Variety, în prezent, dintre cei cinci reclamanţi în procesul intentat UMG anul trecut, doar Jane Petty, reprezentanta Tom Petty Estate, îşi menţine poziţia.
Tupac Estate şi Soundgarden au renunţat la proces luna aceasta, iar trupa Hole s-a retras anul trecut.
O anchetă publicată de The New York Times în luna iunie 2019 a dezvăluit că, pe 1 iunie 2008, în incendiul care a cuprins Universal Studios Hollywood au fost distruse 500.000 de înregistrări master ale unor piese, semnate, între alţii, de Louis Armstrong, Duke Ellington, Nirvana, Sting şi Guns N’ Roses. În replică, Universal Music Group a transmis că articolul cuprinde greşeli, contradicţii şi interpretări greşite privind incidentul şi bunurile afectate.
Potrivit unor surse, artiştii care au acţionat în judecată compania au făcut acest lucru pe baza informaţiilor din NY Times, iar UMG a contracarat cu detalii oferite de arhivatorii săi.
Hole a recunoscut că arhiva sa nu a fost prejudiciată semnificativ şi a renunţat la proces.
Potrivit surselor NY Times, artiştii ale căror înregistrări au fost mai vechi decât cele ale reclamanţilor au fost distruse într-o proporţie mai mare.
„Times a publicat o listă cu 830 de artişti şi a susţinut sau sugerat că aceştia au pierdut înregistrările originale în incendiu”, a scris Pat Kraus, şeful arhivei UMG, într-un memoriu trimis luna aceasta companiei. „Dintre cele 392 de solicitări primite până acum, eu şi echipa mea am evaluat peste 150.000 de bunuri şi am răspuns unui număr de 209 artişti dintre aceştia. Până acum, mai puţin de 0,1% dintre acele înregistrări ar fi putut fi înregistrări originale afectate de incendiu”.
În memoriu, el a estimat că mai puţin de 5% din totalul bunurilor UMG se aflau în unitatea care a fost distrusă de incendiu.
Sursa : news.ro
Whitesnake a anulat toate concertele de anul acesta. Solistul David Coverdale urmează să fie operat... Bateristul Bill Rieflin, colaborator al King Crimson, Ministry şi R.E.M., a murit la vârsta de 59 de ani...