Vacanță 2018 pe litoralul românesc Constanța. Mersul autobuzelor etajate

 
+2 click pentru
galerie

O dată cu sosirea verii îți scoți agenda, vorbești cu colegii de la birou și începi să îți plănuiești vacanța mult meritată. Dar ce te faci când ești deja în luna august și grămezile de task-uri abia acum s-au terminat? Nu îți face griji pentru că există posibilități de distracție și la sfârșitul verii. Marea rămâne la locul ei, așteptându-și turiștii chiar și până în luna septembrie.

Dacă alegi să petreci câteva zile de concediu la mare, trebuie să pui pe hârtie tot ce ai vrea să vezi și când ca să fi sigur că nu îți scapă nimic. O dată cu începerea sezonului estival 2018, Regia Autonomă de transport în Comun Constanța introduce autobuzele etajate.

Despre autobuzele etajate

Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” S.A. și Primăria Municipiului Constanța au pus în desfășurare proiectul “Civitas Portis”. Prin intermediul acestui proiect, oficialii au reușit conectarea stațiunii Mamaia cu Portul Tomis și orașul Constanța.

Un bilet pentru autobuzele etajate City Tour costă 5 lei. Ele circulă bazându-se pe principiul hop on - hop off. Pasagerii care aleg acest mijloc de transport au posibilitatea de a vedea toate atracțiile turistice direct din autobuz. Mai mult decât atât, ei pot întrerupe traseul pentru a vizita diversele obiective turistice.

După ce termină vizita, ei pot urca în alt autobuz etajat pe baza biletului de transport achitat inițial pentru a ajunge la următorul obiectiv turistic. Aceste autobuze poartă turiștii către 100 de locații importante din stațiunea Mamaia și Constanța.

Ce atracții turistice poți vedea

În turul pe care îl vei face prin oraș cu unul din autobuzele City Tour vei putea vedea obiective turstice precum Cazinoul din Mamaia, Satul de Vacanță, Delfinariu, Portul turistic “Tomis”, Farul Genovez, Acvariul, Cazinoul, Moscheea Carol I, Edificiul roman cu mozaic, Muzeul de Istorie și Arheologie, Cuibul Reginei, Gara maritimă, Vechea Bursă Maritimă, Silozurile Anghel Saligny și multe altele.

Program și condiții

Nu trebuie să îți faci griji pentru bilete pentru că le poți cumpăra de la conducătorul auto al autobuzului. Nu uita să validezi biletul imediat după achiziționare. Dacă nu păstrezi biletul pe toată durata călătoriei, nu vei putea să te urci într-un alt autobuz City Tour pentru a continua să vezi și alte atracții turistice.

Linia de autobuze etajate a pus în funcțiune 6 autobuze care pleacă la interval de 25 minute din Mamaia, Tabăra Turist. De la 1 iulie până pe 31 august, aceste autobuze circulă între 9:00 și 22:00. Între 1 septrembrie și 15 septembrie, autobuzele etajate vor avea un program mai scurt, de la 9:00 la 18:00.

Această campanie este menită să încurajeze turiștii, atât pe cei din țară, cât și pe cei de peste hotare care ne vizitează să vadă cât mai multe atracții turistice de prestigiu. Astfel, prin încurajarea turismului, oamenii au alte deschideri și acumulează noi experiențe ce le influențează viața.

Sursă foto: pexels.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE