Vacanța 2018 pe litoralul românesc Constanța. Program Delfinariu

 

O scurtă vacanță la mare nu înseamnă că trebuie să stai la plajă în fiecare zi, de dimineața până seara. În afara faptului că nu este sănătos pentru pielea ta, ai o mulțime de atracții turistice de bifat pe listă în Constanța. Dacă mergi la mare însoțit de familie, ai prilejul să îi ajuți pe cei mici să aibă experiențe de neuitat

Primăria Constanței a pus la dispoziție turiștilor pentru acest sezon estival autocarele etajate City Tour. Prin intermediul acestui program, pasagerii pot achiziționa un bilet în valoare de 5 lei, călătorind cu ajutorul sistemului hop on-hop off.

Acesta le permite turiștilor să coboare din autocar pentru a vizita diverse obiective turistice și de a urca din nou în autobuz după încheierea vizitei în baza biletului achitat inițial. Astfel, după vizitarea vestitului Cazinou din Constanța, te poți urca din nou într-unul din autobuzele City Tour pentru a vizita și Delfinariul.

Turist pe litoralul românesc

Când ai ocazia să ajungi într-un oraș la malul Mării Negre este păcat să nu profiți de oportunitatea de a vizita cât mai mult. Atunci când spui “Constanța” nu spui doar mare, plajă și nisip, deși pentru mulți asta e adevărata relaxare. Constanța e mult mai mult de atât, oferindu-ți ocazia să vizitezi Portul turistic “Tomis”, Acvariul, Satul de Vacanță, Cuibul Reginei, Silozurile Anghel Saligny, Moscheea Carol I, Muzeul de Istorie și Arheologie și multe alte locuri cu o istorie inedită. Transformă-ți vacanța la mare de anul acesta într-una educativă pentru micuți și încântătoare pentru cei mari.

Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Delfinariul este parte a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. Acesta reprezintă un pilon de bază atunci când ne gândim la peisajul științific și cultural al Constanței. Instituția a evoluat în timp, aducând publicului diverse surprize ce au reușit să atragă din ce în ce mai mulți turiști. În cadrul Complexului Muzeal poți vizita Expoziția permanentă de păsări exotice, Planetariu, Delfinariu și Microdelta.

Cu siguranță copilul tău ar fi încântat să afle mai multe informații despre specii de păsări de la expoziție și diferite specii de pești de la acvariu. Dacă până acum ai văzut un delfin doar la TV, atunci mai mult ca sigur și tu vei fi încântat să ajungi la Delfinariu. La Planetariu poți afla mai multe despre sistemul nostru solar și stele.

Trebuie să știi că aceasta este o instituție de prestigiu care a dezvoltat o colaborare bilaterală cu Institutul de Zoologie de la Chișinău, Aquarium Beijing, și Acvariul de la Varna. În acest Complex Muzeal vei avea ocazia să vezi peste 30.000 de exponate menite să stârnească curiozitatea celor mici și să te facă să vrei să afli cât mai multe despre diversificarea patrimoniului.

Despre Delfinariu

Delfinariul a fost inaugurat pe 1 iunie 1972, fiind prima formă culturală de acest gen din sud-estul Europei și din țară. În bazinul acoperit și amfiteatrul cu piscină, dresorii pun la cale demonstrații extraordinare cu lei de mare și delfini. Marea Neagră este casa a trei specii de delfini: afalinul, delfinul comun și marsuinul. Acest delfinariu a găzduit de-alungul timpului toate cele trei specii.

Sala ce înconjoară bazinul a fost renovată, mărindu-și capacitatea de la 600 locuri la 1300 locuri, ea putând fi folosită atât vara cât și iarna. Muzeografii și biologii de aici realizează diverse activități educaționale și expoziții care sporesc curiozitatea vizitatorilor și le satisfac setea de cunoaștere. De aceea, Delfinariul a ajuns să fie unul dintre punctele turistice importante de la malul Mării Negre.

Dacă dorești să vizitezi Delfinariul în scurta ta vacanță la mare, vei putea vedea reprezentații cu delfini de luni până duminică de la 14:00 la 17:00 și cu lei de mare de la 12:00, 15:00 și 18:00. Pentru programul cu delfini, există posibilitatea de a suplimenta cu încă o reprezentație de la ora 19:00 în lunile iulie și august. Costul unui bilet include nu doar intrarea la delfinariu, ci și cea pentru Expoziția de păsări exotice și Microrezervație. Copii până la 7 ani beneficiază de gratuitate, pe când adulții trebuie să plătească 40 lei pentru o reprezentație cu delfini și 24 lei pentru una cu lei de mare.

O vacanță ce nu o vei uita prea curând este una în care vezi și faci lucruri noi. Așa că nu ezita să vizitezi Delfinariul din Constanța în timpul concediul tău la mare din vara lui 2018. Pe lângă distracție, vacanța înseamnă și relaxare. Dacă ești în concediu cu familia, trebuie să găsești activități atractive de făcut cu cei mici pentru a le îmbogăți cunoștințele. Bucură-te de orașul Constanța, aflându-i istoria și cultura.

Sursă foto: delfinariu.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE