Vacanța 2018 pe litoralul românesc Constanța. Plimbare cu Telegondola Mamaia

 

Vacanța ta la mare de anul acesta poate fi una inedită dacă știi cum să o plănuiești. Probabil ai așteptat tot anul să ajungi în Constanța, la plajă, să te întinzi pe nisip după o baie în mare și să te relaxezi la soare. Dar este vacanța la mare doar despre bronz? Dacă nu ești în Constanța doar pentru plajă atunci merită să faci turul atracțiilor turistice pentru că sigur nu le-ai văzut pe toate anul trecut.

Vei avea ocazia să te urci într-unul dintre autobuzele City Tour care te poate purta prin Constanța să vezi cele 100 de atracții turistice care îți vor spune mai multe despre cultura și istoria orașului. Dacă achiziționezi un bilet hop on - hop off în valoare de 5 lei, vei putea urca de mai multe ori într-un autobuz etajat pentru a vizita următorul punct turistic.

Despre Telegondolă

Cu toții știm că stațiunea Mamaia este una dintre preferatele turiștilor în timpul sezonului estival. Împrejurimile sunt pline de surprize și încărcate de istorie. Dacă preferi să vezi orașul de la malul mării de sus, poți alege o plimbare cu telegondola. Ea fost inaugurată pe 16 iulie 2004 și se află la 200 metri de Hotel Parc. Aceasta a devenit una dintre atracțiile turistice de bază în Mamaia. Turiștii care vin de peste hotare, dar și cei din țară se pot bucura de o plimbare cu telegondola pentru o amintire extraordinară. Peisajul minunat îi va determina să revină în Constanța pentru o asemenea privelește de la malul Mării Negre.

Vei putea pluti deasupra stațiunii Mamaia pentru a te bucura de cea mai frumoasă vedere. Trebuie să știi că o plimbare cu telegondola durează aproximativ 8 minute, desfășurându-se pe o lungime de 2 kilometri. Plimbarea are loc între Hotel Perla și Cazinoul Constanței. Pentru a începe călătoria, trebuie să te urci într-una dintre cabinele galbene sau roșii și vei pluti la o înălțime de 50 metri, chiar pe deasupra celor mai înalte clădiri din Constanța.

Din interiorul gondolei, așezat comod pe banchetă poți admira peisajul, căutând unde se termină nisipul și începe marea. Priveliști încântătoare din stațiunea Mamaia, Constanța, lacul Siutghiol și imensitatea Mării Negre îți vor rămâne pe retină multă vreme. Amintirea te va însoți și după încheierea vacanței. Nu trebuie să îți faci griji în privința siguranței pentru că echipamentele de ultimă generație garantează o călătorie sigură. Specialiștii întreprind inspecții tehnice periodice pentru securitatea turiștilor.

Prețul unei călătorii

Când vine vorba de costuri, trebuie să știi că prețul unui bilet este unul decent având în vedere că te poți bucura de o priveliște spectaculoasă. Copii sub 7 ani beneficiază de gratuite în timp ce adulții trebuie să achite 20 lei pentru o astfel de călătorie. Tehnicienii de aici au dezvoltat un plan foarte bine pus la punct al telegondolei astfel că fluxul de turiști este unul ridicat în perioada sezonului estival. Aproximativ 1500 de persoane se pot plimba cu telegondola în fiecare oră.

O gondolă are o capacitate de 8 locuri, fiind utilată cu banchete comode. Indiferent de condițiile meteo, te vei putea bucura de o plimbare incredibilă și te vei simți la înălțime. Pe cablurile instalației se succed 49 de cabine la un interval de 48 de secunde. În acest fel, te poți plimba cu telegondola dacă vii însoțit de prieteni sau familie, admirând stațiunea Mamaia de la înălțime.

Vacanța 2018 pe litoralul românesc trebuie să fie una de neuitat, făcând lucruri noi și creând amintiri fabuloase. Familia ta va fi încântată să viziteze Constanța, să vadă cele mai interesante atracții turistice și să se bucure de vremea bună. Dacă o plimbare cu autobuzul etajat te poartă la fiecare dintre cele 100 de puncte turistice, telegondola îți va oferi șansa să ai o priveliște incredibilă asupa Mării Negre.

Sursă foto: litoralulromanesc.ro, parcmamaia.rofacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE