Ingrediente
- 4 scoici Saint Jacques
- 200 g
- 3 g sare
- 150 g piure de zmeură
- 25 g miere de albine
- 1gălbenuș de ou fiert
- 1 g cimbru proaspăt
- 1 frunzuliţă busuioc
- 2 foi gelatină
Mod de preparare
În untul încălzit se bagă scoicile şi se lasă 20 de minute, având grijă ca temperatura să fie constantă.
Foile de gelatină, care au fost lăsate în apă rece, se adăugă în piureul de zmeură şi se încălzeşte până se dizolvă gelatina după care se adăugă mierea de albine.
Compoziţia de zmeură obţinută se bagă într-un sifon cu o capsă cu gaz şi se agită energic.
Mod de prezentare:
Pe o farfurie întinsă se pun bucăţile de scoici, iar deasupra lor piureul de zmeură.
Că decor folosim gălbenuşul de ou dat printr-o sită fină, frunza de cimbru proaspăt şi funza de busuioc prăjită în unt.
Mușchiuleț de porc cu andive, Saint Jacques, caju şi piure de cartof dulce pregătit de echipa lui Grosu... George Crăciun prepară supă cremă de dovleac...