Ingrediente
- 250 g făină
- 25g zahăr
- 10 g drojdie
- 100 g unt
- 2ouă
- 3 g sare
- 20ml lapte
- Sirop cu rom:
- 20g coajă de lămâie
- 20g coajă de portocală
- 300 g zahăr
- 700ml apă
- 150ml rom
Mod de preparare
Laptele se încălzeşte, apoi se amestecă cu zahărul şi drojdia până se dizolvă.
Faina, ouăle, untul, sarea se amestecă împreună cu compoziţia de drojdie până devine un aluat moale.
Se lasă la dospit 30 minute, la temperatura camerei.
Aluatul se porţionează în 10 bucăţi care se pun în forme de metal, tapetate cu unt şi făină. Formele de metal trebuie să aibă 6 cm înălţime, 4 cm diametru interior, 5 centimetri diametru superior (forma puţin conică).
Se mai lasă la crescut în forme 15 minute, apoi se băgă la cuptor 30 minute la 180 grade Celsius.
După ce lăsăm să se răcească se pun în siropul cu rom până se însiropează foarte bine.
Se servesc cu cremă de frişcă şi fructe proaspete.
Sirop cu rom:
Apa, zahărul, coaja de portocală, coaja de lămâie se pun la fiert şi se lăsă pe foc mic până capătă consistenţa unui sirop lejer, apoi se adaugă romul şi se mai lasă 5 minute la foc mic.