Ingrediente
- Reţeta este pentru o formă de tartă de 30-32 cm diametru.
- 150 g zahăr
- 2 ouă medii
- 350 g crema de brânză (mascarpone, ricotta, Philadelphia)
- 50 ml Baileys
- 2 g scorțișoară pudră
- 4 foi de gelatină
- 1/2 suc de la o lămâie
- 350 ml smântâna lichida 35%
- 1 băț de vanilie, doar semințele
- Bază:
- 150 g biscuiți pisaţi
- 100 g unt moale, dar nu topit
- Sos de fructe de pădure:
- 200 g fructe de pădure
- 100 g zahăr
- 1 sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Bază:
Se amestecă bine biscuiții cu untul şi se presează în formă de tartă. Se trece la frigider.
Compoziție:
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, cel puțin 7 minute. Se bat ouăle cu zahăr până se fac cremoase, apoi se adaugă vanilia, scorțișoara, baileys şi cremă de brânză, amestecându-se bine până la omogenizare.
Se scurge gelatina de excesul de apă şi se amestecă cu sucul de lămâie puţin încălzit până se topește, apoi se amestecă în compoziție.
Se bate smântâna lichidă până ajunge frişcă, apoi se încorporează în mix.
Compizitia rezultată se toarnă peste patul de biscuiți din formă de tartă şi se trece la frigider pentru cel puțin 3 ore.
Sos de fructe de pădure:
Se pun fructele cu zahăr şi lămâie la foc mic pentru 15 minute sau până se reduce siropul la jumătate (cantitatea de zahăr variază în funcție de cât de dulci sunt fructele).
Se păstrează jumătate pentru decor, iar jumătate de sirop cu fructe se dă la blender.
Se trece printr-o sită şi se lasă să se răcească.
Montaj:
Se pune sosul de fructe de pădure pe mijlocul farfuriei, deasupra se aşează o felie de cheesecake şi se ornează cu siropul de fructe de pădure.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!
Salată capresse cu influenţe “Thai” - recomandarea Mirelei Ivașcu... Muşchi de vită cu mămăligă la grătar, piure de conopidă cu brânză de capră şi sos demi glace – gătit de Alex Iacob...