Antena Căutare

Carpaccio de piersică cu blat de migdale: reteta Mirelei Ivaşcu

O rețetă rafinată pentru gusturi fine.

Ingrediente

  • 1 piersică (marca DELHAIZE, PIERSICA BUCATI IN SIROP 4X120ML)
  • zahăr brun (marca MAURITIUS, ZAHAR BRUN 500G)
  • anason (MAGAZINUL DE MIRODENII ANASON STELAT BIO 25G)
  • scorţişoară (marca DELHAIZE, SCORTISOARA MACINATA 21G)
  • sirop de arţar (BIO SIROP ARTAR 250ML)
  • Blat:
  • 1 cană de migdale crude (marca 365, MIGDALE CRUDE 250G)
  • 2 curmale (CURMALE FARA SAMBURI)
  • miere de albine (marca 365, MIERE POLIFLORA 400GR)
  • 2 nuci macadamia crude (marca CASINO, NUCI DE MACADAMIA PRAJITE 100G)
  • Sos piersică:
  • 1 piersică, fără sâmbure (marca DELHAIZE, PIERSICA BUCATI IN SIROP 4X120ML)
  • 1 lingură de miere (marca 365, MIERE POLIFLORA 400GR)
  • 1/4 linguriţă praf de vanilie, natural (CASINO PASTAI VANILIE 6G)
  • Sos de zmeură:
  • 1 cutie de zmeură (CROPS ZMEURA 300G)
  • 1 lingură sirop de arţar (BIO SIROP ARTAR 250ML)
  • 2 linguri lapte de cocos (marca DELHAIZE, LAPTE DE COCOS 250 ML)
  • Decoratie
  • o jumatate de capsuna (TASTE OF INSPIRATIONS CAPSUNI IN SIROP 240G)
  • 2 afine (AFINE AMBALATE 125G)
  • o crenguta de coacaze (COACAZE ROSII AMBALATE 125G)

Mod de preparare

Piersica se feliază foarte fin.
Într-o caserolă se pune zahărul brun, apă cât să îl acopere, o stea de anason și o linguriţă de sortișoară.
Totul se pune la foc mic până de face sirop.
Se lasă la răcit pănă ajunge la temperatura corpului (37 grade Celsius).
Se adauga o lingură de sirop de arţar. Se amestecă bine şi se pune peste feliile de piersică.
Se lasă să stea 30 de minute.

Articolul continuă după reclamă

Blat:
Punem totul în blender şi amestecăm până ajunge la o textură legată şi crocantă.

Sos piersică:
Punem în blender până se formează o pastă fină. Dăm printr-o strecurătoare fină.

Sos de zmeură:
Mixăm, în blender, până se leagă o pastă fină. Dăm printr-o strecurătoare fină.

Decor:
1/2 căpşună
2 afine
o crenguţă de coacăze

Montaj:
Punem un cerc culinar pe mijlocul farfuriei. Adăugăm blatul. Presăm.
Apoi aranjăm feliile de piersică marinate, sosurile şi celelalte elemente decorative.

Florentina Lazăr ne recomandă găluşte cu prune proaspete... Pastrav la aburi cu sos de mămăligă și mix de ardei copți cu capere – recomandarea lui Alexandru Iacob...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x