Ingrediente
- 1 piersică (marca DELHAIZE, PIERSICA BUCATI IN SIROP 4X120ML)
- zahăr brun (marca MAURITIUS, ZAHAR BRUN 500G)
- anason (MAGAZINUL DE MIRODENII ANASON STELAT BIO 25G)
- scorţişoară (marca DELHAIZE, SCORTISOARA MACINATA 21G)
- sirop de arţar (BIO SIROP ARTAR 250ML)
- Blat:
- 1 cană de migdale crude (marca 365, MIGDALE CRUDE 250G)
- 2 curmale (CURMALE FARA SAMBURI)
- miere de albine (marca 365, MIERE POLIFLORA 400GR)
- 2 nuci macadamia crude (marca CASINO, NUCI DE MACADAMIA PRAJITE 100G)
- Sos piersică:
- 1 piersică, fără sâmbure (marca DELHAIZE, PIERSICA BUCATI IN SIROP 4X120ML)
- 1 lingură de miere (marca 365, MIERE POLIFLORA 400GR)
- 1/4 linguriţă praf de vanilie, natural (CASINO PASTAI VANILIE 6G)
- Sos de zmeură:
- 1 cutie de zmeură (CROPS ZMEURA 300G)
- 1 lingură sirop de arţar (BIO SIROP ARTAR 250ML)
- 2 linguri lapte de cocos (marca DELHAIZE, LAPTE DE COCOS 250 ML)
- Decoratie
- o jumatate de capsuna (TASTE OF INSPIRATIONS CAPSUNI IN SIROP 240G)
- 2 afine (AFINE AMBALATE 125G)
- o crenguta de coacaze (COACAZE ROSII AMBALATE 125G)
Mod de preparare
Piersica se feliază foarte fin.
Într-o caserolă se pune zahărul brun, apă cât să îl acopere, o stea de anason și o linguriţă de sortișoară.
Totul se pune la foc mic până de face sirop.
Se lasă la răcit pănă ajunge la temperatura corpului (37 grade Celsius).
Se adauga o lingură de sirop de arţar. Se amestecă bine şi se pune peste feliile de piersică.
Se lasă să stea 30 de minute.
Blat:
Punem totul în blender şi amestecăm până ajunge la o textură legată şi crocantă.
Sos piersică:
Punem în blender până se formează o pastă fină. Dăm printr-o strecurătoare fină.
Sos de zmeură:
Mixăm, în blender, până se leagă o pastă fină. Dăm printr-o strecurătoare fină.
Decor:
1/2 căpşună
2 afine
o crenguţă de coacăze
Montaj:
Punem un cerc culinar pe mijlocul farfuriei. Adăugăm blatul. Presăm.
Apoi aranjăm feliile de piersică marinate, sosurile şi celelalte elemente decorative.