Ingrediente
- Pentru 30 porţii
- Biscuiţi
- 150 g unt cuburi de la frigider
- 185 g faina
- 60 g zahăr
- 1 băț de vanilie
- Crema de lămâie
- 6 lămâi stoarse
- 200 g unt
- 400 g zahăr
- 6 ouă
Mod de preparare
Biscuiţi
Se amestecă toate ingredientele cu mâna până se formează firimituri. Apoi se face un sul la dimensiunea unui făcăleț şi se lasă la frigider până se întărește (minim 1 oră).
Se încălzește la 160º C. Se feliază biscuiți de 1.5 cm, se aşează pe o tavă cu hârtie de copt, distanţaţi (posibil să se extindă la căldură).
Se coce la 160º C 15 minute, sau până devin galbeni-aurii pe margini (timpul depinde de cuptor).
Crema de lămâie
Într-o oală mare, se pune apă la fiert. După ce fierbe, se ţine la foc mic. Peste oala cu apă fiartă se pune un bol (se numește bain-marie). Atenție ca apa să nu atingă bolul!
Se adaugă toate ingredientele în bol, se pune la bain-marie şi se amestecă continuu cu o spatulă de plastic până ajunge la consistenţa maionezei - 15-20 minute - depinde de mărimea bolului.
Când ajunge la consistenţa dorită, se trece printr-o sită. Se lasa să se răcească.
Când este răcita crema, se pune într-un poș. Se ornează pe biscuiți şi se decorează cu o jumătate de zmeură.