Ingrediente
- 1 banană mare, tăiată bucăţi (banane CAL1)
- 1 lingură pudră de curry (marca: KAMIS, CONDIMENT CURRY 25G)
- 1 lingură coriandru râşnit (marca DELHAIZE, CORIANDRU MACINAT 15G)
- ½ linguriţă pudră de muştar (marca DELHAIZE, MUSTAR BOABE 27G)
- 2 linguri unt (marca 365, UNT 65% 200G)
- coaja rasă de la o jumătate de lime (limes, CAL1)
- 2 linguriţe suc de lime (limes, CAL1)
- sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
- piper (marca DELHAIZE, PIPER NEGRU MACINAT 40G)
- 150 ml apă
- 2 pulpe superioare de pui, cu piele (marca 365, PULPE PUI SUPERIOARE CU OS LA CASEROLA)
- ulei de floarea soarelui (marca FLORIOL, ULEI FLOAREA SOARELUI B6 1L)
- frunze de pătrunjel proaspete (legatura PATRUNJEL, CAL1)
- orez basmati (marca PANZANI, OREZ BASMATI 500G)
Mod de preparare
Pulpele de pui se dezosează, se asezonează cu sare şi piper şi se prăjesc în ulei, mai întâi pe partea cu piele, apoi pe cealaltă parte. Se pot pune sub grilul cuptorului pentru a obţine o piele crocantă.
Se toarnă sosul de banane în tigaia în care s-au prăjit pulpele şi se găteşte la foc mic, amestecând mereu, până când sosul devine cremos.
Puţin lapte de cocos conferă o notă specială sosului.
Garnitura: orez basmati fiert simplu.
Se presară cu puţin pătrunjel.