Ingrediente
- 1 cartof mediu
- 2 catei usturoi
- 50 g bacon afumat
- 2 mere
- 200 g telina
- 200g lapte
- 1 morcov
- 100 g conopida verde
- 200 g file porc
- 3 felii prosciutto
Mod de preparare
Se fierb cartofii pana dau in clocot. Se tin la foc mic inca 5 minute. Se scot din apa si se lasa pe servetel 5 minute sa se usuce.
Se pun baconul si usturoiul cu unt intro tava si se prajesc pentru 3 minute.
Se adauga cartofii si se pun la cuptor 30 de minute, pana formeaza o crusta crocanta.
Se curata merele si se pun la copt. Apoi la blender si se face piure. Telina se fierbe in lapte, se asezoneaza cu sare si piper alb apoi la blender se face piure.
Morcovii si conopida se fierb pana varful cutitului intra usor prin mijlocul legumei. Apoi se trag la tigaie in unt pana se caramelizeaza.
Fileul de porc se inveleste in prosciutto. Atentie cu sarea ca prosciutto este foarte sarat cand se caramelizeaza.
Intr-o tigaie incinsa cu putin unt, se coloreaza rulada pe toate partile, apoi se da la cuptor pt aproximativ 10-15 minute, in functie de grosimea ruladei.
Pentru sos:
In tava in care a fost rulada, se adauga putin vin rosu sau bere si se reduce la consistenta dorita. Nu mai mult de 50 ml vin.