Ingrediente
- 200 g file nisetru
- Pentru risotto:
- 100 g orez bob lung
- 25 g ceapa tocata brunoise
- patrunjel tocat
- 15 ml vin spumant
- Sare, piper
- Pentru ratatouille:
- 20 g ceapa taiata cuburi(brunoise, dar mai mare)
- 25 g dovleac (bostan) cuburi
- 25 g dovlecel
- 30 g rosii cherry, taiate pe jumatate
- 25 g ardei gras
- 2 linguri ulei de masline
- 5 g cimbru
- sare, piper
- Pentru sos:
- 25g ceapa brunoise
- unt
- vin spumant
- stoc de peste
- cateva firicele de sofran
- zeama de lamaie (dupa gust)
Mod de preparare
Grupul lui Dan Bogatu a castigat proba pe echipe in cadrul episodului 5 din Top Chef, prezentand juriului "file de nisetru, pe pat de risotto cu sampanie si ratatouille inobilat cu sos de butterlemon si sofran". Iata reteta lor:
Pentru risotto:
Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga apoi orezul, care se caleste si el.
Tip: Trebuie fiert bob cu bob ( cam la o masura de orez, se pun 2 masuri si jumate de apa)
Se stropeste cu sampanie, sare si piper, iar, la sfarsit se adauga patrunjelul.
Pentru ratatouille:
Se soteaza totul intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline,sare si piper. Legumele trebuie sa fie un pic al dente, iar rosiile sa se inmoie, ca sa-si lase zeama gustoasa.
Pentru sos:
.
Reteta Aureliei Moscu: File de crap cu mamaliga aromatizata... Reteta lui Dan Bogatu: File de crap cu rosii cherry si polenta...