Ingrediente
- 1/2 roşii bine coapte
- 1/2 ardei graşi roşii
- 1/2 ceapă albă
- 2 castraveţi
- 50 g pâine
- 4 frunze de busuioc
- 3 linguriţe ulei arahide
- 2 picături sos Worcestewr
- 2 picături sos Tabasco
- otet alb
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spală legumele, ardeii se curăţă de seminţe şi nervurile din interior.
Pâinea se curăţa de coajă şi se înmoaie într-un amestec de oţet şi puţină apă.
Se pun toate legumele tăiate bucăţi în vasul blenderului, se adaugă pâinea stoarsă, uleiul, sarea (după gust), piperul râşnit şi frunzele de busuioc, precum şi cele două sosuri.
Se vor pasa toate ingredientele până când se obţine un lichid cremos şi catifelat.
Se strecoară şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.
Se serveşte ca aperitiv, cu pâine prăjită sau cu saleuri cu brânză.