Ingrediente
- Pentru 6 persoane:
- 1 iepure de mărime medie
- 4 morcovi
- 4 cepe
- cimbru
- 6 căţei de usturoi
- 500 ml vin alb
- 1 bere neagră
- 4 foi de dafin
- cimbru proaspăt
- 100 ml ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare
Se dezosează iepurele şi se pune la fezandat în 100 ml ulei de măsline, câteva crenguţe de cimbru proaspăt, 2 foi de dafin, 3-4 căţei de usturoi, 500 ml vin alb.
Se lasă la frigider pentru 12-24 de ore.
După acest interval, se trage la tigaie în puţin ulei şi unt, până când se colorează bine.
Se adaugă bere neagră cât să cuprindă totul.
Morcovii şi ceapa tăiate rondele se călesc şi se pun peste, alături de cimbru proaspăt, 12 frunze dafin şi 2 căţei de usturoi.
Se lasa să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de 2 ore.
Se asezonează cu sare şi piper.