Ingrediente
- 455 g zahăr
- 15 g glucoză lichidă
- 200 ml apă
- 2 albușuri
- 9 foi de gelatină
- 140 ml apă
- 200 g zahăr pudră
Mod de preparare
Gelatina se pune la înmuiat în 140ml apă.
Zahărul, glucoza şi 200 ml apă se pun la fiert.
Foarte important a nu se amesteca şi a păstra pereții cratiței curaţi pentru a evita caramelizarea zahărului. Se aduc la o temperatură de 127grade C.
Între timp, se bat albușurile la viteză maximă până devin o spumă consistentă.Apoi, viteza se reduce la 1.
Gelatina împreună cu apa se toarnă peste sirop, apoi toată compoziția se toarnă peste albușurile de ou, încet și printr-o curgere continuă.
Mixerul se dă la maxim pentru două minute. Se continuă mixarea la viteza 1 până când spuma se răcește complet.
Spuma se întinde într-o tavă pe care, în prealabil, s-a întins hârtie cerată (hârtie de copt). Se bagă la frigider pentru cel puțin o oră să se întărească.
Montaj :
Spuma se taie în orice formă şi se acoperă cu zahăr pudră. Acest lucru va împiedica spuma să fie lipicioasă.