Ingrediente
- 200 g mușchiuleț de porc (LB MUSCHIULET PORC, 1BUC)
- 1 lingură de muştar (marca DELHAIZE, MUSTAR 350G)
- 4 felii bacon feliat subțire (marca IFANTIS, BACON PLAKA AFUMAT 130G)
- 2 morcovi medii (MORCOVI CAL1 NL)
- 1 dovlecel (DOVLECEI CAL1 TR)
- 5 ciuperci shimeji (CIUPERCI PLEUROTUS 500G CAL1 RO)
- 1 hrib (ROM FUNGHI CUBURI DE HRIBI 300GR)
- 2 cepe eșalote medii (marca DELHAIZE, CEAPA ESALOTA MARUNTITA 16G)
- 2 bucăți sparanghel (marca 365, SPARANGHEL 180G)
Mod de preparare
Pentru medalion de porc
Se asezonează carnea cu sare şi piper.
Într-o tigaie foarte încinsă se dă crustă, apoi se băgă la cuptor 15 minute, la 180º grade Celsius (timpul diferă în funcție de grosimea cărnii).
Între timp se prăjeşte baconul şi se lăsă pe un șervețel pentru a se scurge excesul de grăsime. Se pisează bine până devine firimituri.
Mușchiulețul de porc se scoate de la cuptor, se aplică un strat de muştar, apoi se tăvălește prin pudra de bacon.
Pentru legume
Se curăţă morcovii şi se pun la fiert. Se asezonează, apoi se bagă în blender şi se fac piure. Se trece piureul printr-o sită fină.
Dovlecelul se taie panglică cu economul de legume, sparanghelul se taie şi se folosește numai vârful, se blanchează, apoi se pune direct în apă cu gheaţă pentru a opri procesul de coacere.
Se feliază hribul şi se prăjeşte în aceeași tigaie în care a fost făcut porcul, pentru a da mai multă aromă.
Eșalota se caramelizează în aceeaşi tigaie în care a fost făcut porcul, pentru a păstra mai multe arome.
Ciupercile shimeji se folosesc crude. Au un parfum apecial care se pierde prin prăjire.
Montaj
Se aplică piureul de morcovi pe mijlocul farfuriei.
Se feliază medalionul de porc la 3 centimetri grosime.
Se montează pe patul de morcovi carnea şi legumele.