Antena Căutare

Medalion de porc cu piure de morcovi, eșalotă caramelizată şi pudră de bacon – o specialitate a lui Daniel Grosu

Atunci când vrei să guști un preparat tradițional de Top Chef.

Ingrediente

  • 200 g mușchiuleț de porc (LB MUSCHIULET PORC, 1BUC)
  • 1 lingură de muştar (marca DELHAIZE, MUSTAR 350G)
  • 4 felii bacon feliat subțire (marca IFANTIS, BACON PLAKA AFUMAT 130G)
  • 2 morcovi medii (MORCOVI CAL1 NL)
  • 1 dovlecel (DOVLECEI CAL1 TR)
  • 5 ciuperci shimeji (CIUPERCI PLEUROTUS 500G CAL1 RO)
  • 1 hrib (ROM FUNGHI CUBURI DE HRIBI 300GR)
  • 2 cepe eșalote medii (marca DELHAIZE, CEAPA ESALOTA MARUNTITA 16G)
  • 2 bucăți sparanghel (marca 365, SPARANGHEL 180G)

Mod de preparare

Pentru medalion de porc
Se asezonează carnea cu sare şi piper.
Într-o tigaie foarte încinsă se dă crustă, apoi se băgă la cuptor 15 minute, la 180º grade Celsius (timpul diferă în funcție de grosimea cărnii).
Între timp se prăjeşte baconul şi se lăsă pe un șervețel pentru a se scurge excesul de grăsime. Se pisează bine până devine firimituri.
Mușchiulețul de porc se scoate de la cuptor, se aplică un strat de muştar, apoi se tăvălește prin pudra de bacon.

Pentru legume

Se curăţă morcovii şi se pun la fiert. Se asezonează, apoi se bagă în blender şi se fac piure. Se trece piureul printr-o sită fină.
Dovlecelul se taie panglică cu economul de legume, sparanghelul se taie şi se folosește numai vârful, se blanchează, apoi se pune direct în apă cu gheaţă pentru a opri procesul de coacere.
Se feliază hribul şi se prăjeşte în aceeași tigaie în care a fost făcut porcul, pentru a da mai multă aromă.

Eșalota se caramelizează în aceeaşi tigaie în care a fost făcut porcul, pentru a păstra mai multe arome.
Ciupercile shimeji se folosesc crude. Au un parfum apecial care se pierde prin prăjire.

Montaj
Se aplică piureul de morcovi pe mijlocul farfuriei.
Se feliază medalionul de porc la 3 centimetri grosime.
Se montează pe patul de morcovi carnea şi legumele.

Articolul continuă după reclamă
Pave de căprioară cu andive şi pară în vin roşu – recomandarea lu Daniel Grosu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x