- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Chifle:
- 375 g făină (marca TITAN, FAINA ALBA SUPERIOARA, 1KG)
- 410 ml apă
- 10 g drojdie proaspătă (marca 365, DROJDIE USCATA INSTANT 7G)
- 15 g zahăr (marca MARGARITAR, ZAHAR CRISTAL 1KG)
- 6 g sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
- 1 ou (marca 365, OUA BUCATA)
- 10 ml lapte (marca LADORNA, LAPTE UHT 1.5% 1L)
- 50 g seminţe de susan (marca DELHAIZE, SEMINTE DE SUSAN 26G)
- Pentru burgeri:
- 700 g carne tocată de vită (marca 365, CARNE VITA)
- 2 ouă medii (marca 365, OUA BUCATA)
- 1 lingură de muştar (marca DELHAIZE, MUSTAR 350G)
- 1 ceapă medie tocată mărunt (CEAPA DE APA CAL1 ROM)
- 10 felii bacon feliat subţire (marca 365, BACON AFUMAT BUCATI 250G.)
Mod de preparare
Chifle:
Se pun în mixer faina , apa, drojdia, zahărul şi sarea.
Se mixează la viteza 1, pentru 5 minute, apoi la viteza 2 pentru încă 5 min sau până devine o cocă elastică.
Se lasă la crescut până îşi dublează volumul, apoi se frământă din nou până iese tot aerul din cocă şi se formează chifle la dimensiunea unei mingi de tenis.
Oul se bate cu laptele şi cu o pensulă se aplică peste chifle, apoi se presară seminţe de susan.
Se lăsă iar la crescut până aproape îşi dublează volumul, la cuptor, 220 grade Celsius - 5 minute, pentru a forma o crustă crocantă.
Coborâţi apoi temperatura la 190 grade Celsius pentru încă 15 minute.
Pentru burgeri:
Se mixează carnea, muştarul, ceapă şi ouăle, se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se formează chifteluţe presate.
Într-o tigaie încinsă, se prăjesc chifteluţele pe ambele părţi.
Baconul se prăjeşte până devine crocant.
Montaj:
Se taie chiflele pe jumătate. Între feliile de pâine se pune o chifteluță şi o felie de bacon.
Opţional salata vrede , roşie, caşcaval.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!
“Baba al rum” – preparatul lui Alex Iacob... Iepure în sos de bere – rețeta lui Mihai Irimia...