Ingrediente
- Pentru o porţie:
- 2 scoici Saint Jacques
- 1/4 dovleac
- 1 morcov
- 1 grepfruit
- 1 foie de gelatină
- unt
- smântâna de gătit
Mod de preparare
Dovleacul de taie cuburi şi se coace în cuptor.
Morcovul se taie în cuburi mici şi se trage în tigaie cu o jumătate de linguriţă zahăr brun.
Scoicilor li se scoate nervul, apoi se feliază foarte fin, pe orizontală.
Se aşeaza în suc de grepfruit, la marinat.
Foaia de gelatină se pune în apă rece.
Restul de suc de grepfruit se încălzește şi se pune foaia de gelatină, scursă bine.
Se amestecă şi se pune la frigider.
Când dovleacul este copt, se mixează în blender cu un cub de unt, o cană (de expresso scurt de smântână dulce, ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi piper.
Apoi se trece printr-o strecurătoare fină.
Montaj:
Pe o farfurie rotundă, se pune un cerc culinar. Se aşeaza morcovii caramelizaţi la bază și piureul de dovleac peste.
Feliile de scoică, marinate în grepfruit, se aşeaza peste piure.
Cu o perie, se adăugă jeleul de grepfruit.
Mușchi de vită a la Hadad - un preparat de Top a lui Chef Hadad...