Căutare Live

Mousse de ciocolată cu spumă de zmeură

Alex Iacob ne recomandă un preparat delicios, fin și plin de savoare.

Ingrediente

  • 450 g ciocolată neagră (marca CASINO, CIOCOLATA NEAGRA 85% 100G)
  • 60 g unt (marca 365, UNT 65% 200G)
  • 50 ml rom (marca DR.OETKER, ESENTA ROM 38ML)
  • 300 g smântână lichidă 32% (marca LADORNA, SMANTANA PENTRU GATIT UHT 32% 1L)
  • 7 ouă (marca365, OUA LA BUCATA)
  • 50 g zahăr pudră (marca MARGARITAR, ZAHAR PUDRA 500G)
  • 200 g zmeură proaspătă (ZMEURA AMB 125G CAL1 SP)
  • 2 foi gelatină (marca DR.OETKER, GELATINA 10G)
  • 50 ml sirop zahăr, 70 g zahăr (marca MARGARITAR, ZAHAR PUDRA 500G)

Mod de preparare

Ciocolata se pune la bain-marie și se lasă până se topește.
Pe un alt bain-marie se pun galbenușurile împreună cu zahărul pudră și se amestecă până se îngroașă.
Albușurile se bat spumă.
Smântâna lichidă se bate cu telul până se obține frișcă.
Ciocolata topită se amestecă cu gălbenușurile, apoi se încorporează albușul de ou, iar la sfârșit se adaugă frișca obținută din smântână.
Se pune la frigider 30 minute.

Spumă de zmeură:

Gelatina se lasă la înmuiat în apă rece, iar apoi se adaugă în siropul de zahăr puțin încălzit.
Zmeura se dă la blender, apoi se amestecă cu siropul de zahăr și foile de gelatină. Se bagă într-un sifon cu o capsă de gaz și se agită energic.

Cupola de zahăr:

Se topește zahărul până se formează un caramel.
Se lasă foarte puțin la răcit, apoi se ia cu o lingură și se dă forma de cupolă pe mână sau pe un polonic.

Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!

Medalion de porc cu piure de morcovi, eșalotă caramelizată şi pudră de bacon – o specialitate a lui Daniel Grosu... Mușchiuleț de porc cu glazură de zahăr brun, gutui și varză roșie cu suc de rodii...
Ultimele știri