- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- Piure de conopidă cu brânză de capră:
- 450 g conopidă proaspătă 0
- 200 g brânză de capră 0
- 70 g unt
- Mămăligă la grătar:
- 450 g făină de porumb
- 1 l apă
- 10 g sare 0
- 40 g ulei de măsline
- Sos demi glace:
- 1kg oase de vită
- 200 g ceapă
- 200 g morcov
- 100 g țelină
- 100 g roșii proaspete
- 20 g rozmarin
- 500 ml vin roşu sec
- 1 l supă de legume
- Muşchi de vită gătit la temperatură joasă:
- 800 g mușchi de vită
- 20 g sare
- 10 g piper negru
- 50 g usturoi
- 30 g rozmarin proaspăt
- 1l ulei de măsline
Mod de preparare
Piure de conopidă cu brânză de capră:
Conopida se fierbe, apoi se băgă la blender împreună cu brânza de capră şi untul topit.
Mămăligă la grătar:
Apa se pune la fiert împreună cu sarea, apoi se toarnă treptat faină de porumb. Se lasă la fiert 30 de minute apoi se pune uleiul de măsline.
Într-o tavă întinsă se răstoarnă mămăligă şi se lasă la răcit. Cu o formă rotundă se vor tăia 4 bucăţi egale şi se vor pune pe grătar câte 2 minute pe fiecare parte.
Sos demi glace:
Oasele și legumele întregi, cu tot cu coajă, se pun într-o oală şi se lasă la rumenit bine. Se adaugă vinul şi supa de legume şi se lasă la fiert până se reduce lichidul la jumătate. Se strecoară de restul ingredienteleor şi se lasă la redus până capătă consistenţă uni sos.
Muşchi de vită gătit la temperatură joasă:
Muşchiul de vită se condimentează cu sare şi piper, apoi se înfoliază foarte bine.
Se pune într-o baie de apă la 65 grade Celsius timp de 40 minute.
Se scoate din folie şi se lasă la scurs 10 minute.
Se pune la prăjit intr-o tigaie cu ulei de măsline rozamrin şi usturoi apoximativ 2 minute pe fiecare parte.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!
Baileys cheese cake preparatul special al lui Daniel Grosu...