Ingrediente
- Pentru ruladă:
- 300 g piept de curcan
- 30 g caise uscate
- 10 frunze de salvie
- Pentru legume:
- 1 floretă de conopidă
- 1 floretă de broccoli
- 1 baby morcov taiat pe lungime
- Pentru esalota:
- 1 eșalotă medie
- 50ng vin roșu
- Pentru sosul de cranberrie:
- 100 g cranberrie
- 100 g zahăr
- 1/2 lămâie (doar sucul)
Citește și: Ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză
Mod de preparare
Caisele și salvia se toacă mărunt și se amestecă.
Curcanul se taie evantai.
Se umple cu mixul de caise și salvie și se rulează.
Se asezonează după gust cu sare și piper.
Se înfășoară în folie de plastic și se lasă la frigider pentru cel puțin 30 minute.
Se prăjește uniform și se bagă la cuptor la 180º C pentru 10-15 minute.
Timpul variază în funcție de grosimea ruladei.
Pentru legume:
Legumele se blanchează în apa clocotită, până devin al dente.
Se scot din apă și se soteaza în unt.
Se asezonează după gust cu sare și piper.
Pentru eșalotă:
Se curăță și se taie pe jumătate.
Se caramelizează și se acoperă cu vin roșu.
Se lasă să se reducă vinul până devine lipicios.
Se asezonează, după gust, cu sare și piper.
Pentru sosul de cranberrie:
Se pun ingredientele la foc mic și se reduc până la consistența de gem.
Finisare și montaj:
Se taie rulada la 2 centimetri grosime.
Se montează legumele și ceapa pe farfurie.
Se decorează cu sosul de cranberrie.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!
Cartofi cu smântână și caviar negru...