- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- Pentru o porţie
- 1 roşie medie
- 1 roşie cherry
- Infuzie:
- ulei de măsline
- cimbru
- busuioc
- o tijă de lemongrass
- Cremă de brânză:
- 50 g mozzarella proaspătă
- 20 g smântână lichidă
- sare de mare
- Spuma:
- 1 mână de rucolă
- 1 cană lapte de cocos
- 1 tijă de lemongrass
- 1 frunză de coriandru
- 1 linguriţă lecitină de soia, praf
Mod de preparare
Apa se pune pe foc, dar se pregătește un bol cu apă rece şi gheaţă, lângă.
Când fierbe apa, se pun roşiile, se ţinem 10-15 secunde apoi se scot în bolul cu apă rece. Se îndepărtează pielița.
Roşia medie se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se aşează pe o tavă cu hârtie de copt.
Se presară sare, usturoi, piper şi ulei de măsline.
Se bagă la cuptor la o temperatură de 95 grade Celsius, timp de o oră.
Infuzia pentru roşiile cherry:
Uleiul de măsline se încălzește uşor la bain-marie, se adaugă condimentele şi se pun roşiile cherry.
Se lasă cât mai mult - dacă este posibil, peste noapte ar fi cel mai bine.
Cremă de brânză:
Se pune în blender mozzarella şi smântâna de gătit. Se asezonează şi se blenduiește.
Apoi totul se trece printr-o strecurătoare foarte fină.
Dacă-i suficient de asezontă, e gata!
Spuma:
Se pune pe foc laptele de cocos, se adaugă lemongrass şi se infuzează.
Când este aromat laptele de cocos, se scoate lemongrass-ul şi se adaugă rucola, coriandru şi lecitina de soia.
Se pune în blemder şi se mixează bine.
Montaj:
Se serveşte într-un pahar de cognac.
Se aşează cele patru felii de roşie confit pe pahar, se pune crema de brânză și în mijloc, roşia cherry.
Cu o lingură se ia spumă de lapte de cocos cu rucola şi coriandru, se pune peste crema fină de brânză.