Ingrediente
- Vinaigrette de muştar şi miere:
- 1 dovlecel
- 1 ridiche
- 1 roşie
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roșu
- Vinaigrette de lămâie:
- 1 morcov
- 1/2 conopidă
- 1 smochină
- 1 sfeclă roşie
- Fără dressing:
- seminţe de rodie
- 1 felie pepene galben
- 1 felie pepene roșu
- 4 afine
- 3 nuci pecan
- 10 alune de pădure
- 40 g parmezan ras
- 30 g brânza roquefort blue
- Pentru Vinaigrette miere şi muştar:
- 30 ml oţet
- 1 lingură muștar
- 1 lingură miere
- sare
- piper
- 90 ml ulei
- Pentru Vinaigrette de lămâie:
- 50 ml zeama de lămâie
- 1/2 linguriță de zahăr
- 50 ml ulei de măsline
- sare
- piper
- Pentru Vinaigrette de zmeură:
- 50 g pure zmeură
- 1 lingurița muştar
- 1/2 linguriță zahăr
- 50ml ulei de măsline
- Pentru piure de guacamole:
- 1 avocado
- 1/2 eslotă
- 1/4 chilli roşu
- 20 ml zeamă de lămâie
- 5 crenguțe de coriandru
Mod de preparare
Pentru Vinaigrette miere şi muştar:
Amestecaţi ingredientele în blender pt 20 de sec, apoi adăugați uleiul încet, printr-o curgere continuă.
Pentru Vinaigrette de lămâie:
Amestecaţi ingredientele până se emulsifiază.
Pentru Vinaigrette de zmeură:
Amestecaţi ingredientele până se omogenizează, apoi adăugați uleiul încet printr.o curgere continuă.
Pentru piure de guacamole:
Curăţaţi avocado, ceapa esalotă şi chilli. Folosiți numai frunzele de coriandru. Puneţi toate ingredientele in blender pentru un minut la viteză maximă. Treceţi piureul printr-o sită fină.
Asamblare:
Tăiaţi legumele şi fructele în orice formă vreţi, cerc, pătrat, panglica, triunghi.
Asezonaţi legumele cu dressing-ul corespunzător. Formaţi un pat de guacamole.
Aşezaţi legumele, fructele, brânza roquefort, alunele și nucile pe patul de guacamole.
Decoraţi cu dressing-ul de zmeură