Ingrediente
- Pentru 10 porţii
- 10 scoici Saint Jacques
- 3 cartofi medii curăţaţi
- 300 ml smântâna de gătit uht 35%
- sifon
- 2 capsule cu gaz pentru sifon
- sare şi piper după gust
- 100 ml iaurt fin
- sucul de la jumătate de lămâie
- 20 g caviar negru
Mod de preparare
Se asezonează scoicile exact înainte de a fi gătite. Se pun într-o tavă şi se băgă la abur la 70º C pentru 20 de minute.
Cartofii se fierb în smântâna până se înmoaie bine. Se dau apoi prin blender până devine un lichid cremos. Se asezonează după gust.
Se pune lichidul în sifon, apoi se introduc capsulele. Se agită bine înainte de folosire. Spuma rezultată se adaugă deasupra scoicii.
Peste spuma de cartofi se mai pune puţin iaurt fin, suc de lămâie şi caviar.