Antena Căutare

Tort Pandişpan cu mere, bezea italiană şi sos de vanilie - recomandat de echipa lui Daniel Grosu

O rețetă pretențioasă pentru papile gustative delicate.

Ingrediente

  • Pandişpan:
  • 225 g zahăr
  • 225 g unt
  • 1 băț de vanilie, numai semințele
  • 4 ouă
  • 225 g făină cernută
  • Mere:
  • 5 mere
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr
  • Bezea italiană:
  • 80 ml apă
  • 360 g zahăr
  • 30 g glucoză
  • 6 albușuri
  • Sos de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 1 băț de vanilie, numai semințele
  • 6 gălbenușuri
  • 150 g zahăr

Mod de preparare

Zahărul şi untul se bat până când vor arăta ca o cremă. Se adaugă vanilia, apoi ouăle - unul câte unul - şi se bat până iese o pastă omogenă. La sfârșit se încorporează făina.

Articolul continuă după reclamă

Merele:

Se curăţa merele de coajă, se taie pe jumătate, se scot cotoarele. Se aşează într-o tavă unsă cu unt, se pune zahărul uniform peste ele şi restul de unt - câte un cubuleţ pe fiecare jumătate de măr. Se bagă în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 10 minute sau până se caramelizează.

Când merele sunt gata, se lasa să se răcească puțin, apoi se toarnă compoziția peste ele şi se băgă la cuptorul încins la 180 grade Celsius 25 de minute.

Se verifică dacă este complet copt introducând vârful unui cuțit în centrul pandișpanului. Dacă acesta iese curat, fără compoziție pe el, înseamnă că este copt.

Bezeaua italiană:

Apa, zahărul şi glucoza se pun pe foc şi se fierb până când ajung la ajung la 121 grade Celsius.

Albușurile se bat până când devin o spumă albă intensă.

Se toarnă siropul încet şi se mixează în continuu până bezeaua se răcește.

Când tortul e rece, se decorează cu bezeaua italiană.

Sosul de vanilie:

Laptele se fierbe cu vanilia. Zahărul se bate cu gălbenușurile, apoi se amestecă cele două compoziţii şi se pun la foc mic, amestecând continuu.

Când compoziția rămâne şi acoperă spatele lingurii, este gata.

Sosul se servește ca şi garnitură la tort.

Tort de ciocolată cu gem de caise preparat de Alex Iacob... Prăjitură “Suflet” este recomandarea lui Alexandru Iacob...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x