Antena Căutare

Se da f(x), definit in matematica si cu valori in muzica! Domn' profesor Flavian!

Muzica e matematica inversata. Cu alte cuvinte, in toti muzicienii zace un matematician. Capabil sa rezolve cat ai spune peste integrale, sa reproduca demonstratii si s redea tainele geometriei euclidiene.

Muzica e matematica inversata. Cu alte cuvinte, in toti muzicienii zace un matematician. Capabil sa rezolve, cat ai spune peste, integrale, sa reproduca demonstratii si sa redea tainele geometriei euclidiene.

Flavian e unul dintre ei. Are 23 de ani, un aer serios dar degajat si o figura simpatica. E domn profesor. De matematici. Antreneaza Lotul Olimpic de Matematica.

Asadar are “doua pasiuni care incep cu M”, zise juratul Bittman. Desigur, “in muzica exista foarte multa matematica”, conchide Flavian. Ca si in dans, la care pare-se, domnul profesor se pricepe.

Nu e prima data cand pe scena X Factor au venit profesori.

O mai tineti minte pe “Patricia Kaas”? Venise sa spuna lumii ca e timpul ca o fata sa castige "telent show-ul"! Insa, Flavian e de parere ca “orice om care canta, isi doreste, la un moment dat celebritatea”. Cu un amendament: sa cante bine.

Dar cum ar putea canta un om care adopta stilul musical al lui Elvis Presley? Cum ar putea canta un om care nu isi doreste sa castige ci sa ajunga in Gale pantru a fi votat de cei care l-au sfatuit sa vina la X Factor?

Cu ce va ocupati domnule Flavian? Pe scena, ii castiga pe toti cu “Profesor de matematica"!

Sala aplauda, juratul Bittman ii vorbeste la persoana a doua plural iar juratul Cheloo marturiseste ca, primul om care i-a spus ca “e praf” a fost profesorul lui de matematica.

Asa incep povestile cu dreptul la X Factor. Si continua...cu Elvis Presley desigur. "Can’t help falling in love". Baritonal, plin, corect, cu sentiment, curat. Suficient cat sa-i faca pe toti sa creada in dragoste. Nimic nu tradeaza ca, de fapt, Flavian e profesor de matematica.

Catalogul, prezenta, absentele, mustrarile, felicitarile, scutirile de vinerea seara, toate dispar. Probabil ca in mintea elevilor sai, proful tocmai a devenit si mai cool. De acum inainte se pot lauda ca "domn profesor a fost si la X Factor!"

...“un tren pleaca din localitatea A cu o viteza de…”.

Cum juratule Bittman strici dumneata atmosfera cu asa problema la granita matematicii cu fizica? Pai se poate?

“Ai si o a doua melodie?” Aha, deci e cerere. Un “Carusso” “jenant”, cum ar spune Cheloo. Dar ascultat cu ochii mari ai Deliei, cu zambetul satisfacut al lui Bittman, cu incruntarea specifica a lui Cheloo, cu lacrimile mamei si in aplauzele spectatorilor.

Domnul profesor a luat trei DA-uri. Dupa ce a fost interogat daca isi doreste sa faca muzica si nu matematica.

“Le pot face la fel de bine pe amandoua!” Logic, nu?:)

Cu un tiramisu nu se...coace factorul X... Sa luam o gura de Ozon, de la 1,94 metri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x