Aperitive pentru mese festive, simple și rapide, cu ingrediente puține! Vol au vent cu cremă de brânză și legume.
Se apropie sărbătorile și sunteți în pană de idei în privința aperitivelor? Aerate și ușoare, ca o adiere de vânt, aceste coșulețe din foietaj umplute cu cremă de bânză, vor fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive!
Publicat: Miercuri, 28 Februarie 2018, 12:43 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:01Se apropie sărbătorile și sunteți în pană de idei în privința aperitivelor?
Aerate și ușoare, ca o adiere de vânt, aceste coșulețe din foietaj umplute cu cremă de bânză, vor fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive!
Ingrediente
- Pentru coșulețe:
- 800 g aluat de foietaj
- 1 gălbenuș de ou
- 1/2 linguriță de lapte
- chimen măcinat
- piper
- sare
- Pentru umplutură:
- 500 g cremă de brânză
- 1 ardei gras, roșu
- 1 roșie
- 1 castravete
- frunze de busuioc pentru decor
Mod de preparare vol au vent cu cremă de brânză și legume
Lăsăm aluatul de foietaj să se dezghețe la temperatura camerei, dar nu definitiv.
Cu un decupator cilindric decupăm cerculețe în număr par.
La jumătate din cerculețe decupăm interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic.
Amestecăm gălbenușul cu lapte, un praf de sare, un praf de chimen și unul de piper și ungem cerculețele întregi cu acest amestec.
Peste cerculețele întregi, așezăm cerculețele decupate și le presăm ușor pentru a se lipi, apoi le ungem și pe acestea cu amestecul de mai sus.
Le așezăm în forme de brioșe ca să nu se deformeze și le dăm la cuptor pentru 25-30 de minute, sau până se rumenesc frumos.
Le lăsăm să se răcească, apoi le umplem cu orice cremă de brânză, sărată și le decorăm cu felii de legume proaspete.
Le servim printre aperitivele unei mese festive.