Rețeta Bezea cu crema de vanilie, kranz de caramel și nuci
Bezea cu crema de vanilie, kranz de caramel și nuci
Publicat: Luni, 05 Noiembrie 2018, 21:59 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:58- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta Bezea cu crema de vanilie, kranz de caramel și nuci
- 500 g zahăr pudră
- 1 kg zahăr tos
- 100 ml smântână dulce
- 20 g unt
- 8 ouă
- 1 linguriță oțet
- Sare
- 200 g nucă
- 100 g afine
- Scorțișoară
- 4-5 portocale
- 300 ml rom
- 1 l lapte
- 250 g făină
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare pentru rețeta Bezea cu crema de vanilie, kranz de caramel și nuci
Pentru a prepara bezeaua, se mixează albușurile până devin spumoase, presărate cu sare, apoi se adaugă oțetul și, treptat, zahărul pudră, mixând în continuare până când spuma devine fermă și lucioasă. Se pune compoziția în posh și se fac forme pe tava de la cuptor. Se coc cu ventilație pentru 10 minute.
Pentru a prepara krantz de caramel cu nuci, fierbem apa cu zahăr până acesta se topește, după care adăugăm nucile. Le întindem pe hârtie de copt, le lăsăm să se răcească, apoi le strivim.
Pentru a prepara crema de caramel, se caramelizează zahărul cu foarte puțină apă, apoi se adaugă smântâna și se amestecă intens până devine aurie. Se dă deoparte până se răcește.
Pentru a prepara crema de vanile, încălzim laptele cu păstaia de vanilie până începe ușor să fiarbă. Între timp, amestecăm gălbenușurile cu zahărul și sarea. Adaugăm făina și continuăm să amestecăm.
Scoatem păstaia de vanilie din lapte, adăugăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm până se îngroașă ca o budincă, apoi stingem focul, așezăm folie peste cremă și o dăm la rece.
Când toate elementele sunt preparate și răcite, asamblăm prăjitura.