Blueberry cheesecake, un desert simplu și ușor preparat la rece
Publicat: Vineri, 27 Octombrie 2017, 10:22 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:10Pentru atunci când pofta de dulce e mare, iar timpul nu-ți e chiar prieten bun, acest Blueberry cheesecake, este desertul ce te poate salva.
Ingrediente:
- 125 g biscuiți digestivi
- 50 g unt moale
- 150 g afine
- 150 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 250 g mascarpone
- 100 g smântână pentru frișcă
Mod de preparare Blueberry cheesecake
Se trec biscuiții digestivi prin robot, apoi se amestecă cu untul moale, până acesta se topește și rezultă un aluat nisipos.
Afinele se trec prin blender împreună cu 75 g de zahăr, apoi sosul rezultat se trece prin sită.
Se opresc câteva afine și pentru decor.
Smântâna pentru fișcă se mixează împreună cu 75 g zahăr, până devine fermă, apoi se amestecă cu mascarponele și zahărul vanilat.
Se asamblează deliciosul blueberry cheesecake alternând biscuiții cu crema de mascarpone și sos de afine.
Se decorează cu afinele oprite și microplante.