Budincă de lapte, caramelizată. O alternativă la crema de zahăr ars
O delicioasă rețetă din bucătăria braziliană: Budincă de lapte, caramelizată. O alternativă la crema de zahăr ars.
Autor: Maria Udrea Publicat: Luni, 28 Octombrie 2019, 20:01 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:01Apreciată de toți iubitorii de desert, rețeta Cremă de zahăr ars poate fi preparată și în alte variante, cu aceeași reușită și același succes. Să o încercăm și în varianta Budincă de lapte, caramelizată, inspirată din bucătăria braziliană!
Ingrediente pemtru rețeta Budincă de lapte, caramelizată:
- Pentru budincă
- 1 cutie de lapte condensat( 400 ml)
- 400 ml lapte clasic
- 3 ouă întregi
- Sirop caramelizat:
- 1 cană de zahăr
- 2 căni de apă
Rețeta Budincă de lapte, caramelizată - Mod de preparare
Se mixează ouăle până devin spumoase. Se adaugă laptele condensat și laptele clasic și se mixează din nou, până la omogenizare.
Pentru sirop caramelizat se topește zahărul și se adaugă apa, apoi se lasă la fiert până se reduce și se îngroașă consistent.
Se toarnă într-o tavă rotundă, iar peste acesta de adaugă compoziția de budincă. Se pune vasul în interiorul unui vas mai mare cu apă.
- CITIȚI ȘI Rețeta Cremă de zahăr ars cu ciocolată!
Se coace budinca de lapte la 180 de grade, pentru 45 de minute.
Se lasă să se răcească bine, apoi se răstoarnă pe platou.