Ingrediente
- 6 ouă
- 600 ml lapte
- 10 linguri zahăr
- un praf sare
- 100 g ciocolată de orice fel
Mod de preparare
Dacă vrei să încerci altceva decât clasica cremă de zahăr ars, această variantă sigur te va încânta și cu drag o vei repeta.
Se caramelizează 8 linguri de zahăr și se întinde rapid pe pereții formei de copt.
Se rade ciocolata și se împrăștie peste zahărul ars cât înca nu este solidificat.
Se bat ouăle cu un praf de sare și restul de zahăr, se adaugă laptele și se omogenizează.
Se toarnă peste zahărul caramelizat și se coace crema pentru 40-45 de minute la 180 de grade, pe baie de aburi.
Se lasă să se racească ușor în forma de copt, apoi se răstoarnă pe platou și se dă la frigider până în momentul servirii.
Prăjitura "Banoffee" face furori pe Internet! Se prepară în fix zece minute, cu doar cinci ingrediente şi nu n... Pizza gustoasă, fără coacere! Se face în tigaie și e gata imediat, dar rezultatul este garantat!...